EXCLUSIV. Visul procurorului militar Bogdan Pîrlog de a fi membru CSM s-a spulberat. Din prima rundă, Pîrlog a fost bătut la voturi de colegul de la Parchetul Militar Cluj, Liviu Lascu, cu 18-11!

EXCLUSIV. Visul procurorului militar Bogdan Pîrlog de a fi membru CSM s-a spulberat. Din prima rundă, Pîrlog a fost bătut la voturi de colegul de la Parchetul Militar Cluj, Liviu Lascu, cu 18-11!
Sursa FOTO: infoCSM

Înscris în cursa pentru un loc la CSM pe un scaun care ar reveni parchetelor de tribunal din țară, procurorul militar activist Bogdan Pîrlog ( adjunct la PTMB) a fost învins, în urmă cu trei zile, încă din primul tur. Contracandidatul său, Liviu Lascu – șef al Parchetului Tribunalului Militar Cluj a obținut cu șapte voturi mai mult. Astfel, deși numărătoarea pe București a fost de 7 la 2 pentru Pîrlog, controversatul procuror a fost declarat învins la votul final. Scorul a fost de 18 la 11 pentru Liviu Lascu.

Procurorul activist Bogdan Pîrlog, devenit celebru după ce s-a oprit la Piața Victoriei să participe ca martor ocular la protestul din 10 august 2018 stând la un suc cu un șef prieten din DGJMB și apoi a deschis repejor dosar penal, a vrut să fie și șef la SIIJ ]n 2019. Dar a candidat fără succes. Apoi, surse din MJ îl dădeau drept viitor consilier al fostului ministru al Justiției, USR-istul Stelian Ion, care avea de gând să-l ia la minister. Dar după ce presa a vuit de această informație scursă pe surse, nici acest vis al lui Pîrlog nu a mai devenit realitate.

După cum se știe, magistratul militar a făcut valuri și politică opozantă în interiorul sistemului judiciar prin intermediul asociației pe care a fondat-o și care nu a numărat vreodată mai mult de patru membri, “Inițiativa pentru Justiție”. Chiar și în proiectul său cu care a candidat în fața colegilor pentru a intra în turul 2 al alegerilor pentru CSM a alunecat către politică, amestecând rolul justiției de a aplica legea cu politica făcută de alte puteri în stat, cum ar fi Legislativul sau Executivul, Pîrlog considerând că persoane din mediul politic cu calitate de inculpat au asaltat Justiția încercând să o destabilizeze:

„Acest asalt, spre deosebire de încercările individuale ale unor inculpați, care ocupau poziții înalte în ierarhia publică, de a destabiliza justiția, s-a caracterizat printr-un efort unitar, coordonat, care a inclus toate palierele justiției. A însemnat distrugerea capacității operative a poliției române, operațiune care a fost precedată de acapararea autorităților executivă și legislativă de către persoane cu grave probleme de integritate, chiar de către infractori condamnați definitiv sau de către reprezentanți ai unor astfel de infractori. S-a atins momentul în care infractori condamnați definitiv au ajuns să influențeze sau chiar să controleze procesul legislativ, legiferând potrivit unor obiective punctuale ale potentaților interesați de evitarea răspunderii penale”.

Evident, acest stil de “campanie electorală” nu a ținut în fața colegilor din țară care au dat cele mai multe voturi colegului său de la Cluj. Surse judiciare afirmă că Pîrlog mai are o țință care, probabil va fi atinsă. Aceea de a deveni procuror șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București unde acum este adjunct, după scoaterea la concurs a acestei funcții de conducere vacantată după plecarea procurorului militar Ionel Corbu (azi inspector la Inspecția Judiciară). În prezent, șeful lui Pîrlog este procurorul militar gen. Adrian Nicolau, care ocupă această funcție prin delegare.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului