Faptele comise de șoferii ucraineni la care polițiștii români închid ochii. „Ei conduc după alt regulament rutier”

Faptele comise de șoferii ucraineni la care polițiștii români închid ochii. „Ei conduc după alt regulament rutier”
Sursa/Captură video
Publicat: 08/03/2022, 19:28

Polițiștii rutieri din Capitală se plâng că mulți dintre refugiații ucraineni care au venit cu mașinile în țara noastră  nu respectă o mulțime de reguli de circulație pentru care, conform legii, ar trebui să rămână fără permise sau fără taloane. Cu toate acestea, polițiștii români aleg să fie înțelegători, mai ales că cei mai mulți dintre aceștia urmează să părăsească, în scurt timp, teritoriul României.

La aproape două săptămâni de la izbucnirea războiului, pe străzile din țara noastră au început să apară tot mai multe autoturisme înmatriculate în Ucraina, conduse de cei care au fugit din calea atacurilor rusești.

Conform unor surse din Poliție, mulți dintre șoferii din țara vecină ar încălca, în mod frecvent, legislația de la noi. În acest sens, spun sursele citate, șoferii din Ucraina întorc în mod curent pe linia continuă și dublă continuă, nu acordă prioritate la trecerile pentru pietoni și opresc oriunde, indiferent dacă este interzis.

„Le-ar fi greu să-și recupereze permisele din România”

În același timp, spun polițiștii, unele mașini din Ucraina au folie neagră pe parbriz și geamurile laterale din față, faptă pentru care ar trebui să rămână fără talon și să primească amendă 870 de lei, plus patru puncte de penalizare.

De câte ori sunt opriți, șoferii spun că la ei în țară nu există linie continuă și se poate opri oriunde. În plus au voie și să-și pună folie pe geamurile din față. Ei conduc după alt regulament rutier. Până acum, polițiștii au închis ochii, mai ales că cei mai mulți urmează să plece în alte țări și ar fi dificil să-și recupereze permisele din România”, au explicat, pentru Gândul, surse din cadrul Poliției Rutiere.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase