Fasolea este unul dintre cele mai gătite alimente la români. Maica Ecaterina a propus o rețetă simplă și accesibilă pentru post: fasolea moldovenească. Este un preparat gustos, dar și un aport de proteine, necesar organismului.
Maica Ecaterina explică care este modul de preparare al fasolei, potrivit Trinitas TV.
„Mâncarea merge asezonată cu murături. Avem ceapa, bucata de țelină și păstârnacul, dar și ardeiul gras roșu. Ceapa se pune la călit cu puțin ulei, și apoi o să adăugăm celelalte legume, date prin răzătoare. Ceapa trebuie să se gătească la foc mic, câteva minute, timp în care adăugăm peste ceapă doi-trei căței de usturoi zdrobiți.
Când punem fasolea la înmuiat, de seara până a doua zi, în apa rece se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele. Apa în care fierbe fasolea se schimbă de două ori. Fasolea este o mâncare consistentă în zilele de post. Așadar, legumele se adaugă peste ceapă, punem un pic de sare, după 2 minute adăugăm puțină apă și lăsăm să fiarbă, timp în care pregătim și ardeii grași și îi adăugăm la fiert. Vom pune sucul de roșii, câteva foi de dafin, piper după gust, amestecăm totul și lăsăm la fiert la foc mic.
Vom adăuga fasolea care este fiartă în prealabil cu puțină sare. Nu se pune sarea în prima apă. Vom adăuga puțin bulion pentru puțină culoare și gust. În timp ce fierbe fasolea și se asezonează cu legumele, vom tăia cățeii de usturoi și îi vom adăuga aproape de final. La fel și cimbrul. Fasolea merge foarte bine cu mărarul. Mâncarea de fasole este gata și o vom pregăti pentru servit.”, a spus aceasta.
CITEȘTE ȘI: