Finlanda vrea să ridice un zid de-a lungul frontierei cu Rusia

Finlanda vrea să ridice un zid de-a lungul frontierei cu Rusia
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 05/10/2022, 10:50

Autoritățile finlandeze intenționează să ridice un zid de-a lungul graniței cu Rusia.

Krista Mikkonen, ministrul de Interne al Finlandei, a declarat că țara sa va lua în considerare să construiască un zid, care ar ajuta la prevenirea trecerilor ilegale ale frontierei din Rusia.

În pofida acestei declarații, Mikkonen a subliniat că nu sugerează ca zidul să fie construit pe întreaga lungime a frontierei, ci doar în zonele cu risc ridicat de imigrație ilegală, scrie SchengenVisaInfo.com.

Pekka Haavisto, ministrul de Externe din Finlanda, a spus că ridicarea acestui zid ar ajuta la „apărarea teritoriului” țării. Pe de altă parte, Haavisto analizează planul și din punct de vedere al costurilor.

Sanna Martin, premierul finlandez, a făcut precizări în legătură cu eventuala construcție a zidului la granița cu Rusia.

Această chestiune ar avea nevoie de susținere în Parlament și speră ca decizia să fie luată cât mai curând posibil.

Marin a spus că Europa se află în război și situația nu poate fi mai tensionată decât acum, sugerând că țara sa va pune în aplicare planul privind zidul.

Granița de 1.300 km cu Rusia devine tot mai amenințătoare pentru Finlanda. Totuși, Poliția de Frontieră finlandeză a propus ca zidul să acopere doar o suprafață vulnerabilă de 260 kilometri.

Finlanda a închis granițele pentru cetățenii ruși. Restricțiile privind intrarea în țară a rușilor au intrat în vigoare în 30 septembrie și autoritățile finlandeze au precizat că le vor menține până când situația se va detensiona.

Finlanda recunoaște că dorește să prevină orice formă de „turism rusesc” în această țară.

De asemenea, Haavisto a mai precizat că nu le va mai permite rușilor să folosească Finlanda drept țară de tranzit către alte destinații europene.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase