Florin Cîțu: „După 1 iunie, discutăm de măsuri de relaxare”

Florin Cîțu: „După 1 iunie, discutăm de măsuri de relaxare”
Florin Cîțu: „După 1 iunie, discutăm de măsuri de relaxare” / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 26/04/2021, 20:22
Actualizat: 26/04/2021, 20:49

Primul-ministru Florin Cîțu a vorbit la TVR 1 despre situația epidemiologică din țară. Premierul a intervenit la scurt timp după ce prefectul Capitalei a decis ridicarea restricțiilor de weekend. Șeful Executivului se declară convins că românii vor dori să se vaccineze mai ales că venirea verii înseamnă mers la plajă, concerte, spectacole în aer liber. Subtil, Cîțu transmite că doar persoanele vaccinate vor avea parte de acces la acest tip de distracție.

Declarații Florin Cîțu:

„Ieri am depășit trei milioane de persoane vaccinate. E important, sunt 20% dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv: 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Este o țintă realistă. Calculul este simplu. Noi ne-am ocupat de două lucruri. 1. Am comandat dozele. 2. Am creat capacitatea. Astăzi, putem vaccina 120.000 persoane pe zi. Azi am vaccinat peste 80.000”;

„Acum este momentul să împingem lucrurile. Este momentul pe care îl așteptăm de un an. Să avem dozele, să ne vaccinăm toți! Acum putem vedea sfârșitul pandemiei. Era scandal până acum, nu erau doze, totul era confuz. Folosim tot ce avem, Pfizer, Moderna, avem toate tipurile de vaccin”;

Florin Cîțu: „După 1 iunie, măsuri de relaxare”

După 1 iunie putem discuta despre anumite măsuri de relaxare. Nu, masca încă nu e momentul să renunțăm la ea. Dar putem discuta după 1 iunie de alte lucruri”

„Avem deja 3 milioane de persoane vaccinate. Veți vedea că oamenii se vor vaccina. Vara trecută, când au vrut să meargă în concedii, era nevoie de un test PCR. Dintr-o dată, a crescut numărul de teste fiindcă oamenii voiau să meargă în concedii. Și acum va fi la fel”;

„Este o diferență între vaccinare la orașe și sate. Este nevoie de centre mobile de vaccinare. Dar la sate avem nevoie și de liderii de opinie din comunitatea respectivă. Am discutat și cu toate cultele religioase, din partea tuturor există susținere totală (…) Există teste de la DSP-uri pentru școli. Doar 2% au fost folosite. Ministerul Sănătății și cel al Educației vor ajunge la o soluție în privința testelor”.

„Măsurile luate au dat rezultate. În București suntem azi sub 3,5%. Suntem în grafic”.

„Ținta noastră a fost anunțată la 10 milioane de vaccinări la începutul lui septembrie. Acum, că au venit dozele, suntem înaintea graficului. Am deschis centre, am oferit șansa la vaccinare. Oamenii trebuie să se vaccineze, atât! Nimeni nu vrea focare, nu vrea teate închise, concerte. Vrem să nu mai avem presiune pe spitale, să nu mai ajungă oameni bolnavi în spitale. Atunci vom putea discuta despre scoaterea măștii din spațiile publice și așa mai departe”.

Florin Cîțu: „Această guvernare va trece Carpații. Autostrada Sibiu-Pitești e foarte importantă pentru noi”

„Avem 3 surse de finanțare în acest an. 1. Bugetul de stat. Îl știm, e limitat, cei mai mulți bani se duc pe salarii și așa mai departe. 2. Fonduri europene, unde vom schimba lucrurile, să fie mai accesibil. Și 3, acest PNRR. Următoarea săptămână depunem planul final al PNRR. Trebuie să fie gata! Eu merg la Bruxelles cu dl Ghinea să prezentăm o formă finală a priorităților României”;

„Această guvernare e cea care va trece Carpații! Autostrada Sibiu-Pitești e foarte importantă pentru noi. Infrastructură înseamnă tot, însă, și spitalele! E foarte important pentru noi să construim spitale”.

„Reforma companiilor de stat mi-o asum și merge mai departe. Ori vin managerii acestor companii cu un program de restructurare, care să ne arate că aceste companii pot face profit, ori o facem prin buget, le reducem finanțarea. Trebuie să vină cu un program credibil de reformă. Comisia Europeană se uită foarte atentă cum este cheltuit banul public în România”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase