Florin Piersic ar putea fi dus la o clinică privată pentru RMN, apoi transferat la secția de Ortopedie a Spitalului Foișor

Florin Piersic ar putea fi dus la o clinică privată pentru RMN, apoi transferat la secția de Ortopedie a Spitalului Foișor
Publicat: 08/05/2024, 18:29
Actualizat: 08/05/2024, 18:54

Actorul Florin Piersic a fost, recent, transferat la Institutul Matei Balș din Capitală, unde continuă tratamentul pentru o infecție, localizată inițial în zona genunchiului și care s-a răspândit la simulatorul cardiac. Potrivit surselor medicale, actorul ar putea fi dus la o clinică privată pentru un RMN, apoi internat la Spitalul Foișor, la secție de ortopedie. 

Actorul Florin Piersic, 88 de ani, se află, la acest moment, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, unde continuă tratamentul cu antibiotice pentru infecția din organism. Piersic a fost, inițial, internat la Spitalul Militar din Cluj și diagnosticat cu o infecție în zona genunchiului, după ce i s-a făcut rău după un spectacol. Artistul a fost dus la Institutul Inimii, deoarece infecția se răspândise și la simulatorul cardiac.

Florin Piersic a fost transportat la Institutul Matei Balș, în decursul zilei de ieri, și conform unor surse medicale, acesta ar putea fi dus la o clinică privată pentru un RMN, ca apoi să fie transferat la Secția de Ortopedie a Spitalului Foișor, unde medicii vor face un consult amănunțit.

Actorul Florin Piersic a transmis, prin intermediul unui reprezentant al Institului Matei Balș, că se află pe „mâini bune”.

”Maestrul Florin Piersic doreşte să transmită gânduri bune pentru toţi admiratorii dumnealui şi să îi asigure că «este pe mâini bune».Începând din momentul internării, 07 mai ora 22:30, domnul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecţios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Nu putem face afirmaţii privitoare le evoluţie, ţinând cont de vârstă şi de comorbidităţi”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Bucureşti.

Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a declarat, miercuri, că nu poate fi vorba, la acest moment, despre o infecție care să pună în pericol viața lui Florin Piersic.

„Dânsul nu numai că este stabil, nu aş spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuţie, nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (…) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat şi cum vom aborda lucrurile este o altă discuţie, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol„, a afirmat medicul, la Antena 3.

Medicul de la Matei Balș a precizat că, în ceea ce privește starea actorului, infecția ar fi cauzată de un stafilococ.

Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca a declarat, pentru Hotnews.ro că actorul „suferă de septicemie, este o infecție generalizată în corp, care îi poate pune viața în pericol”.

Medicul Horia Roșianu de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a declarat că actorul Florin Piersic a necesitat scoaterea simulatorului cardiac și a protezei pentru genunchi, deoarece în aceste zone s-au format bacterii.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a explicat miercuri dr. Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

Potrivit conf. dr. Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj, actorul Florin Piersic ar fi putut contacta infecția de la o branulă.

„Am fost contactat de managerul Spitalului Militar din Cluj, în urmă cu 7 zile, când mi s-a spus despre boala dânsului și despre faptul că infecția de la genunchi s-ar fi extins la nivelul inimii. Am fost rugați să îi facem o evaluare. Dânsul a ajuns la Spitalul Militar Cluj în urma unei infecții pe care a contactat-o de la, probabil, o perfuzie, o branulă care i-a fost pusă cu câteva zile înainte. Totul este probabil, pentru că nu se știe exact punctul de plecare. Maestrul a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a făcut febră și a fost dus la Spitalul Militar (n.red. în 17 aprilie), unde i s-a făcut tratamentul necesar. Când a ajuns la noi în spital, în 29 aprilie, pentru a fi evaluat a fost văzut de ecografiști și s-a pus diagnostiocul prezenței unei infecții la nivelul sondelor de stimulare, implantate în inimă acum 15 ani. Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația și am considerat că după ce vom face o încărcare cu antibiotice potrivită urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a declarat miercuri directorul medical al Institutului Inimii din Cluj, citat de ȘtirideCluj.ro.

„Actorul a fost operat după ce i s-a făcut răuÎn noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa, împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând o şedinţă de lucru multidisciplinară, i-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi / sau sondele şi stimulatorul cardiac. Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicemice”, a mai explicat medicul. la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Cu ce se ocupă fiul lui Radu Mazăre, de fapt. Răducu are o afacere care...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult...
EXCLUSIV VIDEO El e Daniel, tânărul înecat în bazin, în Timișoara. Luna trecută ar fi...
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri,...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Cât stele Euro NCAP a primit VW Tiguan, cel mai căutat SUV de familie?
Sursă iraniană: Iranul pune la dispoziţia rebelilor Houthi o rachetă lansată pe mare
Descoperire EPOCALĂ la marginea Sistemului Solar! Arată că de fapt suntem...
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de...
Legătura dintre femeia care se arunca în fața mașinilor în București și Mirela Vaida. Femeia...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Tinerii din România, pe primul loc în Europa la abandonarea educației după 18 ani
×