Fostul viceprimar din Corbeanca, bătut cu sălbăticie într-o cabană de pe Muntele Mic. Medicii au fost nevoiți să-i coasă rănile

Fostul viceprimar din Corbeanca, bătut cu sălbăticie într-o cabană de pe Muntele Mic. Medicii au fost nevoiți să-i coasă rănile
Adrian Hojda a fost cusut după ce a fost bătut într-o cabană din Caraș Severin/Sursa Foto/Facebook
Publicat: 05/12/2021, 16:30
Actualizat: 06/12/2021, 10:44

Fostul viceprimar al comunei ilfovene Corbeanca a ajuns la spital, sâmbătă, după ce a fost bătut cu sălbăticie, în timp ce se afla în vacanță, de patronul unui hotel de pe Muntele Mic, o zonă turistică din județul Caraș-Severin. Alături de politician a primit îngrijiri medicale de urgență și un prieten al acestuia. 

Politicianul Adrian Hojda plănuise, la sfârșitul acestei săptămâni, o scurtă vacanță la Muntele Mic, din județul Caraș-Severin. Hojda s-a cazat împreună cu iubita lui, fratele acesteia și un alt cuplu într-o pensiune situată în apropierea hotelului „Montis”, patronat de frații Constantin și Marcel Halip.

Pentru că fratele iubitei sale îi cunoștea pe cei doi, ar fi rămas să se întâlnească la un pahar cu vin, într-una din zile. Totuși, sâmbătă dimineață, undeva în jurul orei 04.00, Constantin Halip a venit în vizită, neanunțat, însoțit de un prieten.

Adrian Hojda a povestit, pentru Gândul, că la momentul respectiv nu dormea, ci era cu prietenul său și jucau cărți.

Constantin Halip a venit însoțit de un anume Blaj, despre care am înțeles că organizează petreceri pe pârtie. Discuția a decurs în condiții civilizate până când, băut fiind, Halip a deveit agresiv în limbaj. La un moment dat, mi-a cerut băutură, însă nu am vrut să-i mai dau. Atunci l-a sunat pe fratele său, Marcel, să-i aducă de băut. Înainte ca Marcel Halip să ajungă, a avut loc un incident care a degenerat foarte repede”, a spus Adrian Hojda.

Politicianul spune că, într-un moment de nemulțumire, Halip ar fi lovit cu pumnul în masă.

Pentru că a făcut zgomot, prietenul meu i-a atras atenția că fetele dorm și l-a rugat să nu mai facă gălăgie așa de mare. Atunci a urmat un schimb de replici, iar conflictul a început să escaladeze”, a mai afirmat Hojda.

Acesta spune că Blaj l-a atacat pe prietenul său, moment în care, împreună cu Halip a încercat să-i despartă. Deodată, Halip s-a întors, însă, împotriva lui și au început să se îmbrâncească.

Poliția mi-a sugerat să mă împac cu bătăușii

În timp ce încercam să-l liniștesc pe Constantin Halip, care încerca să mă lovească, în cameră a apărut și fratele său, Marcel Halip, care tocmai adusese cu el o sticlă cu vin. Fără să stea prea mult pe gânduri, mi-a spart sticla respectivă în cap. Când au văzut că sunt plin de sânge, au fugit toți trei”, a explicat, pentru Gândul, fostul viceprimar.

Victimele au sunat la numărul de urgență 112, însă atât poliția, cât și ambulanța ar fi ajuns la fața locului abia după aproximativ două ore.

Până atunci, cei doi bărbați, care erau plini de sânge, au fost bandajați de salvamontiști. Abia mai târziu au primit ajutor medical de specialitate. Pentru că rănile erau adânci, iar hemoragia nu se oprea, a fost nevoie ca cei doi bărbați să fie cusuți.

Adrian Hojda susține că polițiștii din Borlova au ajuns la fața locului după aproximativ două ore. Mai mult, fostul viceprimar din Corbeanca ar fi fost sfătuit să se împace cu agresorii.

În același timp, Hojda spune că și Constantin Halip le-ar fi transmis, pe un ton amenințător, să nu meargă la Poliție și să-și vadă de treaba lui.

Avocatul lui Hojda, Adrian Cuculis, a declarat, pentru Gândul, că din verificările pe care le-a făcut, cei doi frați sunt cunoscuți drept persoane violente, pe numele cărora au fost întocmite, de-a lungul timpului, mai multe dosare penale.

În același timp, Cuculis a menționat faptul că Adrian Hojda va merge luni la Institutul Național de Medicină Legală, după care va merge la Poliție și va depune plângere.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult