Gabriela Firea: De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, mă înclin în fața miilor de oameni care și-au transformat VOCAȚIA în profesie

Gabriela Firea: De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, mă înclin în fața miilor de oameni care și-au transformat VOCAȚIA în profesie
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 21/03/2023, 16:54

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, transmite un mesaj de Ziua Mondială a Asistenței Sociale celor care „și-au transformat vocația în profesie”. Ea a făcut referire la proiectul de reabilitare a 150 de centre de zi destinate atât copiilor care provin din familii aflate în situații de vulnerabilitate, cât și părinților acestora, pentru care ministerul a accesat fonduri nerambursabile de 50 de milioane de euro.

„De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, mă înclin în fața miilor de oameni care și-au transformat vocația în profesie, care se dedică zi de zi, cu dăruire și profesionalism, semenilor în nevoie, copiilor necăjiți, săraci sau fără familie ori bătrânilor singuri, bolnavi și fără niciun sprijin.
Sunteți cu toții eroii noștri, iar misiunea voastră este nobilă!
🤗 Am încurajat, susținut și promovat mereu orice proiect din domeniul asistenței sociale, tocmai pentru că știu câtă nevoie este să găsim soluții pentru cei în situații dificile, fie că vorbim de copii, de bătrâni, de mame singure, de oameni fără adăpost, de persoane cu dizabilități grave, care nu pot munci, de familii numeroase din medii vulnerabile.
📍 Îmi amintesc valul de solidaritate, pe care sunt sigură că l-am simțit cu toții, la începutul pandemiei. Mi-aș dori ca acel entuziasm și acea grijă pentru cei de lângă noi să ne ghideze fiecare zi!
🤝🏻 Eram atunci Primar General al Capitalei și m-am implicat total, zi lumină, pentru a le veni în ajutor celor care aveau – poate mai mult ca niciodată! – nevoie de noi. La cantinele sociale am primit, în acele săptămâni de lockdown, mii de oameni disperați din București, care n-aveau poate altă variantă de a primi o masă caldă sau de a da de mâncare copiilor. Alte sute de seniori din București au primit, în toată acea perioadă, mâncare caldă direct acasă, datorită programelor pe care le-am derulat la Primăria Capitalei și datorită efortului uriaș pe care l-au făcut toți lucrătorii sociali.
📑 Ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, am sprijinit fără rezerve orice proiect care a propus soluții pentru cei care n-au unde să ceară ajutor și pentru care noi, autoritățile, suntem total responsabile. Am avut alături de mine, la ședința de Guvern dedicată tinerilor, un asistent social foarte dedicat problemelor din București. Vreau să amintesc din nou proiectul de amploare pe care l-am lansat, privind construcția, modernizarea sau reabilitarea a 150 de centre de zi destinate atât copiilor care provin din familii aflate în situații de vulnerabilitate, cât și părinților lor, proiect asumat în PNRR, pentru care primim fonduri nerambursabile de 50 de milioane de euro și pentru care așteptăm în continuare cereri de finanțare din partea autorităților locale”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului