Gabriela Firea: De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, mă înclin în fața miilor de oameni care și-au transformat VOCAȚIA în profesie

Gabriela Firea: De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, mă înclin în fața miilor de oameni care și-au transformat VOCAȚIA în profesie
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 21/03/2023, 16:54

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, transmite un mesaj de Ziua Mondială a Asistenței Sociale celor care „și-au transformat vocația în profesie”. Ea a făcut referire la proiectul de reabilitare a 150 de centre de zi destinate atât copiilor care provin din familii aflate în situații de vulnerabilitate, cât și părinților acestora, pentru care ministerul a accesat fonduri nerambursabile de 50 de milioane de euro.

„De Ziua Mondială a Asistenței Sociale, mă înclin în fața miilor de oameni care și-au transformat vocația în profesie, care se dedică zi de zi, cu dăruire și profesionalism, semenilor în nevoie, copiilor necăjiți, săraci sau fără familie ori bătrânilor singuri, bolnavi și fără niciun sprijin.
Sunteți cu toții eroii noștri, iar misiunea voastră este nobilă!
🤗 Am încurajat, susținut și promovat mereu orice proiect din domeniul asistenței sociale, tocmai pentru că știu câtă nevoie este să găsim soluții pentru cei în situații dificile, fie că vorbim de copii, de bătrâni, de mame singure, de oameni fără adăpost, de persoane cu dizabilități grave, care nu pot munci, de familii numeroase din medii vulnerabile.
📍 Îmi amintesc valul de solidaritate, pe care sunt sigură că l-am simțit cu toții, la începutul pandemiei. Mi-aș dori ca acel entuziasm și acea grijă pentru cei de lângă noi să ne ghideze fiecare zi!
🤝🏻 Eram atunci Primar General al Capitalei și m-am implicat total, zi lumină, pentru a le veni în ajutor celor care aveau – poate mai mult ca niciodată! – nevoie de noi. La cantinele sociale am primit, în acele săptămâni de lockdown, mii de oameni disperați din București, care n-aveau poate altă variantă de a primi o masă caldă sau de a da de mâncare copiilor. Alte sute de seniori din București au primit, în toată acea perioadă, mâncare caldă direct acasă, datorită programelor pe care le-am derulat la Primăria Capitalei și datorită efortului uriaș pe care l-au făcut toți lucrătorii sociali.
📑 Ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, am sprijinit fără rezerve orice proiect care a propus soluții pentru cei care n-au unde să ceară ajutor și pentru care noi, autoritățile, suntem total responsabile. Am avut alături de mine, la ședința de Guvern dedicată tinerilor, un asistent social foarte dedicat problemelor din București. Vreau să amintesc din nou proiectul de amploare pe care l-am lansat, privind construcția, modernizarea sau reabilitarea a 150 de centre de zi destinate atât copiilor care provin din familii aflate în situații de vulnerabilitate, cât și părinților lor, proiect asumat în PNRR, pentru care primim fonduri nerambursabile de 50 de milioane de euro și pentru care așteptăm în continuare cereri de finanțare din partea autorităților locale”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niculina Stoican și Olguța Berbec se dușmănesc de moarte, iar acum s-a ajuns la alt...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
Cum arată turnul rezidențial pe care îl va construi în Dubai un producător de mașini...
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Unde sunt bărbații care au dispărut în apele mării, în Năvodari. Lipsa lor n-a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
Kilogramele au învins-o pe Oana Sîrbu, fosta iubită a lui Robert Turcescu! Cum arată acum...
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
BANCNOTELE care vor fi retrase din circulație! Banca Națională a făcut anunțul chiar acum: Suntem...
Un bogătaș din România a murit fulgerător
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării...