Gabriela Firea: ”Promovarea drepturilor femeilor nu se încheie aici”

Gabriela Firea: ”Promovarea drepturilor femeilor nu se încheie aici”
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 31/03/2023, 11:23

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, s-a implicat într-un proiect legat de protecția femeilor care ajung victimele violenței domestice, desfășurat între 1-8 martie. 

La finalul lunii considerată ”a femeilor”, ministrul Familiei spune că ”promovarea drepturilor femeilor nu se încheie aici” și va continua să facă eforturi pentru ”schimbarea mentalităților învechite și a comportamentelor care nu fac cinste unei societăți moderne”.

”Martie se termină astăzi. Dar promovarea drepturilor femeilor nu se încheie aici. Voi continua să transmit că doamnele vor aduce mereu plus valoare societății, însă, pentru ca ele să poată ajunge acolo unde pregătirea le recomandă, sunt necesare încă multe eforturi comune pentru schimbarea mentalităților învechite și a comportamentelor care nu fac cinste unei societăți moderne. Femeile sunt o forță! Forța iubirii pentru familie, a ambiției de a învăța la un înalt nivel academic, forța de a practica meserii până nu demult rezervate bărbaților, forța de privi înainte cu demnitate și curaj, indiferent de piedici, nedreptăți și neîncredere”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Familiei a amintit cererile femeilor de acum un secol, când acestea doreau ca drepturile lor să fie trecute în Constituția României.

”Avem nevoie de aceeași forță și unitate pe care au avut-o doamnele din societatea noastră și acum 100 de ani, când se redacta actuala Constituție a României. Sigur că sunt evoluții majore față de atunci, dar la vremea respectivă doamnele au cerut într-un singur glas ca drepturile lor să fie clar scrise în legea fundamentală a țării.

Vă redau doar câteva exemple:

”Prin aceeași Constituție, trebuie să i se dea femeii drepturi egale în viața de familie, iar aceasta nu se poate realiza decât asigurându-i prin Constituție deplinătatea drepturilor civile. Noi, femeile române, cerem înscrierea de drepturi egale civile și politice în Constituția țării pentru a nu mai fi expuse nici unei interpretări sau tentative de interpretare în dauna noastră”, Calypso C. Botez, președinta Consiliului Național al Femeilor Române, 22 ianuarie 1922.

”Femeile trebuie să aibă drepturi politice egale cu bărbații, fiindcă și ele fac parte din popor. Pretutindeni elementul feminin preocupat mai mult de chestiuni reala a adus cele mai mari foloase în chestiile de administrație ale Comunelor, de aprovizionare, de economie etc.”, Elena C. Meissner, prezidenta Asociațiunii pentru Emanciparea civilă și politică a femeilor române din Moldova.

”Întreaga administrație gospodărească a țărei, întreaga economie socială și morală socială sunt periclitate, din cauza lipsei pe lângă d-niile voastre de cel mai chemat element, femeea, care și ea este îndreptățită să dea o nouă îndrumare unor timpuri noi. E dureros să stăm în rândul celor oropsiți, fără a putea conlucra la marea operă a regenerării sociale”, Eugenia Ianculescu-Reuss, președinta Comitetului Ligei Drepturilor și datoriilor Femeii”, a mai scris ministrul Familiei.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului