GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, deputat PSD: Voi demisiona cu două zile înainte să se încheie mandatul

Publicat: 25/11/2020, 13:21
Actualizat: 25/11/2020, 14:20

Deputatul PSD Alfred Simonis a declarat, la GÂNDUL LIVE, că va demisiona cu două zile înainte să se încheie mandatul, pentru a nu beneficia de pensia specială.

„Conform legii, poți beneficia de indemnizație specială cu condiția să ai cel puțin un mandat întreg. La mine e primul meu mandat, voi demisiona cu două zile înainte ca acesta să se fi încheiat. Evident că în lege e prevăzut că e nevoie să faci o cerere pentru a beneficia de această pensie. Au fost oameni care m-au întrebat de ce e nevoie de această demisie, când pot să nu fac o cerere. Odată ce demisia a fost depusă, peste 30 de ani, când voi face 65, nu mai pot, pentru că nu am mandat întreg.

„Demisia nu trebuie validată, este un act bilateral”

Condiția e să nu ai mandat plin. Îmi pare rău, e o aberație juridică. Nu trebuie validată demisia. E un act bilateral. E o chestiune de tehnică legislativă. Demisia e un act unilateral, altfel gândiți-vă că avem alegeri din 4 în 4 ani… Facem în data de 18, penultima zi. Uitați-vă la dl. Ciolacu.

Dl. Ciolacu a demisionat și în ultima zi, data trecută, pentru a nu beneficia de pensie specială. Inclusiv cei de la USR și-au dat demisia pe 18 decembrie. În această perioadă mai sunt ședințe. Am cerut de două ori abrogarea pensiei speciale.

După ce am văzut că demersurile noastre se blochează la CCR, o serie de parlamentari folosesc mecanismul de renunțare la pensia specială.

Mă bucur că cei de la USR au făcut acest demers, dinspre PNL se văd tot felul de explicații…Că nu este nevoie.

Critici la adresa lui Birchall: „Ar fi zeul justiției…”

Ce spune Birchall și ce spune la lege… Prefer să citesc legea. Dacă îmi dați dvs un exemplu de parlamentar care nu are mandat întreg, atunci dna Birchall e zeul justiției.

Vedeți dacă un parlamentar cu mandat parțial are o asemenea pensie specială. Nu o să găsiți.

Trebuie să ai un mandat plin. Mă mir că Birchall nu înțelege, se face că nu înțelege.

Vă spuneam că am votat eliminarea pensiilor, va trebui să luăm pe fiecare categorie în parte, e un deziderat al viitorului Parlament. Îi răspund și dl Vâlceanu, da, militarii sunt o categorie specială, dar nu putem permite ca un militar român să aibă pensia cât un magistrat NATO din SUA.

Vă garantez că pensiile speciale vor dispărea. Când clasa politică va înțelege. Haideți să vedem…”, a declarat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult