GÂNDUL LIVE. Dumitru Costin, despre excluderea din BNS a Sindicatului de la metrou, condus de Ion Rădoi: „Nu poți să calărești șapte cai dintr-odată” (VIDEO)

Publicat: 25/05/2021, 19:20
Actualizat: 25/05/2021, 22:16

Președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a vorbit – marți seară – la emisiunea Gândul Live despre relația sa profesională cu Ion Rădoi, fostul său coleg de la USLM (Unitatea – Sindicatul Liber Metrou) și mai ales de ce nu au mai colaborat, la un moment dat.

USLM a fost o lungă perioadă de timp membră a BNS, dar în 2005 am hotărât excluderea acestei organizatii, pe cale amiabilă, deși am încercat să discutăm. Dar când devii membru al Parlamentului României (Ion Rădoi a fost deputat PSD în Legislatura 2000-2004), nu poți să fii și… și! Suspendă-te, pe perioada mandatului politic, și lasă organizațiile să trăiască. N-ai cum, altfel ești în altă zonă, într-o altă putere. Nu poți să calărești șapte cai dintr-odată. Și cum ei au hotărât să rămână în formatul acela, am decis excluderea”, a spus Dumitru Costin la GÂNDUL LIVE.

Dumitru Costin a vorbit și despre ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre care spune că, deși are mult de lucru, nu vede niciun rezultat în activitatea sa.

„Așa cum am spus într-o altă emisiune, unii miniștri din acest Guvern, în loc să se preocupe de elementele grele de reformă, de modernizare, de politica publică, care sunt în portofoliul lor de ministru, scot în spatiul public perdele de fum si, cumva, justifică munca pe care o fac. Iar Drulă este, în opinia mea, un exemplu mai mult decât concludent. Are atât de multe probleme în interiorul Ministerului Transporturilor, uriașe, cum ar fi zona de cale ferată, investiții în infrastructură, reformarea CFR Marfă, companiile din calea ferată cu capital de stat care sunt afectate profund și abia reușesc să strângă veniturile, lună de lună, pentru a plăti salariile angajaților. Trebuie să restructureze Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR-n.r.) , trebuie creată acea Companie Națională de Autostrăzi, care să preia tot portofoliul de autostrazi, sunt atâtea de făcut”, a spus Dumitru Costin, precizând că se referă strict la mandatul său politic, la portofoliul de ministru al Transporturilor.

Are o agendă extrem de grea, despre care nu aflu nimic, nu vâd nimic si am semnale certe că nu a facut progrese în rezolvarea temelor mari pe care le are ca ministru al Transporturilor”, a mai spus președintele BNS, Dumitru Costin.

VEZI EDIȚIA COMPLETĂ A EMISIUNII GÂNDUL LIVE DIN 25 MAI 2021:


Citește și:

GÂNDUL LIVE. Președintele BNS, Dumitru Costin, despre decizia lui Florin Cîțu de a elimina cotizarea automată la sindicat: „Premierul nu cunoaște lucruri elementare din legislația internațională” (VIDEO)

Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021. Dumitru Costin, lider BNS: „Din informaţiile de care noi dispunem…”

Cum arată biroul lui Ion Rădoi, liderul sindical cu influență de „Jimmy Hoffa” la metrou, de unde i s-a cerut să plece. ”Nu ies decât dacă îmi dau foc”

Sindicaliștii de la metrou, la un pas de a fi evacuați din sediul de la stația Piața Unirii. Liderul Ion Rădoi: „De acolo nu voi ieși decât dacă îmi dau foc sau mă omoară” (VIDEO)

Ion Rădoi: „Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie de 50 de lei pentru ca Metrorex să fie rentabilă”


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului