GÂNDUL NEWS. Masca medicală sau FFP2, obligatorie în spații publice | VIDEO

Publicat: 05/01/2022, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 19.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

Masca medicală sau FFP2 devine obligatorie

Masca medicală sau FFP2, obligatorie în spații publice. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile și modificarea măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Mai mult, CNSU a propus ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată, doar în intervalul orar 05:00-22:00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Același lucru este valabil și în cazul spectacolelor, concertelor și activităților din cadrul cinematografelor.

Asta în contextul în care numărul de cazuri crește constant. Astăzi au fost înregistrate aproape 5 000 de cazuri noi de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare sâmbătă dacă vor fi adoptate de Guvern. Citește mai mult…

Fără burse de merit

Peste 700.000 de elevi rămân fără bursă de merit. Asta după ce Ministerul Educației a modificat media minimă pentru acordarea bursei de la 8.50, la 9.50. Consiliul Național al Elevilor condamnă această creștere, iar mai multe asociații au anunțat că vor ataca în instanță acest ordin de modificare a mediei care a fost publicat peste noapte.

Totodată, elevii anunță că această situație va avea un impact major pentru sistemul educațional și nu exclud protestele la nivel național dacă ministerul nu va reveni asupra deciziei. În replică, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că pentru bursele din acest an bugetul alocat este de patru ori mai mare față de 2020.

Unde vrea Florin Cîțu certificatul verde

Conform unor surse liberale, Florin Cîţu va propune în coaliţie variante de compromis pentru ca proiectul certificatului verde să fie adoptat în Parlament, însă doar pentru angajaţii din Sănătate, MAI şi Apărare. În schimb, documentul nu va fi valabil în mediul privat. Cîţu va susţine, însă ca certificatul verde să fie necesar pentru a intra în alte unităţi, in afara magazinelor esenţiale.

Vouchere pentru energie

Vouchere de energie, pentru consumatorii vulnerabili. Este una dintre propunerile PSD, astfel încât să se evite procedurile birocratice și să se asigure o protecție reală pentru această categorie. În plus, social democrații vor cere în Coaliție și simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie, dar și reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislația în vigoare. Într-un comunicat, PSD specifică faptul că toate soluțiile trebuie să fie adoptate rapid.

Un milion de angajați în București

În pandemie, numărul salariaților din Capitală a crescut. Conform datelor Institutului Național de Statistică, dacă la finalul lunii octombrie 2020 era înregistrat un număr de peste 1,3 milioane de angajați, în octombrie 2021 erau cu aproape 20 de mii mai mulți. Și salariul a crescut față de anul precedent. Dacă în octombrie 2021 salariul mediu brut al unui angajat era de peste 7.500 lei, iar cel net de peste 4.600 lei, în urmă cu un an salariul mediu brut înregistra mai puțin de 7.000 de lei, în timp ce netul era de peste 4200 lei lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”