VIDEO | Gheorghiță: Ne întreabă medici din alte țări – „câte mii de morți mai trebuie să înregistrați ca să înțelegeți voi ca țară că trebuie să vă vaccinați?”

Publicat: 29/10/2021, 23:56
Actualizat: 30/10/2021, 00:07

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri, la Digi24, că fără introducerea certificatului digital pentru anumite categorii profesionale, care acum așteaptă un vot decisiv, nu vom putea atinge pragul de 70% grad de imunizare nici peste câteva luni, întrucât românii nu au o cultură a vaccinării, spre deosebire de celelalte țări europene, care consideră absolut normal să te vaccinezi împotriva unei boli și astfel să îți protejezi sănătatea.

Întrebat dacă fără introducerea certificatului verde pentru anumite categorii profesionale se va atinge pragul de 70% grad de vaccinare până la sfârșitul anului, Gheorghiță a declarat: „Este puțin probabil pentru că populația noastră nu este o populație care în mod obișnuit se vaccinează. Nu este în comportamentul nostru această atitudine preventivă. În țările vestice și în cele nordice populația se vaccinează în condiții normale și este un lucru firesc să te vaccinezi ca să îți protejezi sănătatea”.

Medicul a afirmat că dacă legea care introduce certificatul verde pentru anumite categorii profesionale pică în Camera Deputaților foarte probabil nu vom atinge 70% grad de imunizare nici în următoarele luni. De asemenea el spune că este inexplicabil că miile de morți nu ne-au convins nici până acum să ne vaccinăm.

„Foarte probabil ca nu și foarte probabil că va fi greu să atingem această rata de acoperire vaccinală în următoarele luni. Vedem că fiecare val pandemic care generează mii și mii de decese în fiecare zi ar fi trebuit să ne convingă de mult pe toți că doar prin vaccinare putem să evităm astfel de decese, pentru că majoritatea sunt decese prevenibile pe care am fi putut să le evităm dacă ne vaccinam la timp și într-un procent mult mai mare”, a afirmat medicul.

Totodată, și cadrele medicale din celelalte țări europene sunt șocate de atitudinea românilor care deși vad cum le mor zilnic oameni, nu reacționează astfel încât să meargă să se imunizeze.

„Acest lucru l-am discutat și cu colegi din afara țării și care ne-au spus ” câte sute și mii de morți mai trebuie să înregistrați ca să înțelegeți voi ca țară că trebuie să vă vaccinați?”. Sunt niște lucruri pentru alții care ne privesc din afară care sunt absolut de neînțeles”, precizat Valeriu Gheorghită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Turist american, șocat când i-a venit nota de plată într-un restaurant din Cluj: 'Jur că...
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
Filmul capturării lui Cherecheș în Germania pas cu pas. Înainte de a fi prins și-a...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Un poliţist din Botoşani s-a sinucis pe mormântul fiicei sale, de Sf. Andrei, chiar în...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Medicamente ce ies POZITIV la testul antidrog al Poliției. Lista medicilor
Primarul fugar nu a scos niciun cuvânt în fața judecătorilor germani! Care ar putea fi...
Anunț important pentru milioane de pensionari. Ministrul Muncii anunță când vor avea loc primele majorări
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
A început o nouă CURSĂ SPAȚIALĂ! Care este PREMIUL CEL MARE de data aceasta
MARELE VERDICT pentru Simona Halep! Informația venită direct de la TAS
Andreea Marin, din nou pe patul de spital
Viața unor nativi se va schimba complet începând cu luna decembrie. Care sunt zodiile protejate...
BANCUL ZILEI. Bulă: Azi o ghicitoare mi-a spus că o să fiu sărac și nefericit...