Gigacaloria în București se scumpește cu 110 lei. Nicușor Dan: „Prețul va fi undeva la 600 de lei”

Gigacaloria în București se scumpește cu 110 lei. Nicușor Dan: „Prețul va fi undeva la 600 de lei”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 19/10/2021, 11:44

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că preţul gigacaloriei va creşte cu peste 100 de lei, până la valoarea de 600 de lei. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va decide în curând care va fi valoarea de subvenționare pentru aceste costuri.

Potrivit lui Nicușor Dan, în prezent, preţul de producţie şi transport este de 490 de lei per gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul reprezintă subvenție acoperită de Primăria Capitalei.

„Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie”, a declarat Nicușor Dan la Europa FM.

La 1 noiembrie vom afla prețul stabilit de ANRE

Potrivit primarului general al Capitalei, CGMB va stabili care va fi valoarea subvenției pe care o va acoperi PMB.

„Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, CGMB , după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare”, a explicat Nicuşor Dan.

În ceea ce privește problemele de furnizare a agentului termic, Nicușor Dan spune că acestea sunt generate din cauza faptului că în prezent nu funcționează CET-urile Vest Griviţa.