Gigi Becali oferă locuri de cazare refugiaților din Ucraina. Are paturi disponibile chiar și lângă Vama Siret

Gigi Becali oferă locuri de cazare refugiaților din Ucraina. Are paturi disponibile chiar și lângă Vama Siret
Gigi Becali / Sursa Foto - ARHIVĂ: Mediafax Foto
Publicat: 26/02/2022, 16:05
Actualizat: 26/02/2022, 16:06

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, vine în ajutorul refugiaților din Ucraina care aleg țara noastră pentru a fugi din calea războiului declanșat de ruși și spune că vrea să îi cazeze pe câțiva dintre ei.

Acesta a anunțat, sâmbătă, că are 400 de locuri disponibile în Capitală, dar și Galați sau mai ales lângă Vama Siret.

„Sunt dispus să îi ajut pe toți care îmi ies în cale. Ajut, deja am luat legătura. Nu este nevoie sa închiriez încă. Sunt acolo ajutoare (la Vama Siret – n.red.). Sunt persoane (refugiați – n.red.) care vor veni cu autocare la București. Pot caza 400 de persoane. La Vama Siret am o pensiune unde intră 50 de persoane. Și la Galați am un cămin de vreo 40 de persoane. Aștept să aducă oamenii să-i cazăm”, a anunțat George Becali, la Realitatea Plus.

Mai mult, omul de afaceri din Pipera a anunțat că va goli baza sportivă FCSB din Capitală și va caza acolo 400 de refugiați pentru cât timp este nevoie.

„Oricât ar costa nu mă afectează cât pot alina suferința oamenilor. Nu costă, la ce înseamnă suferința”, a mai spus el.

De altfel, în ultima perioadă, vămile din România sunt asaltate de refugiați din Ucraina și numărul acestora va crește în următoarele ore, salvându-se astfel din calea bombardamentelor.

Cei mai mulți sunt femei cu copii, pentru că bărbații nu au voie să părăsească țara. În România sunt așteptați cu ceai și alimente, iar autoritățile le-au pregătit și spații de cazare.

Unii dintre ei decid să rămână în timp ce alții se îndreaptă spre alte țări din vest, acolo unde au rude sau prieteni.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase