Greva angajaților STB s-a încheiat. Viceprimar: Întreaga flotă este pe traseu

Greva angajaților STB s-a încheiat. Viceprimar: Întreaga flotă este pe traseu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25/01/2022, 09:18

Angajații Societății de Transport București (STB) au decis să suspende greva și să reia activitatea.

Anunțul vine după cinci zile de protest, în care transportul public din Capitală a fost blocat.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului”, a anunţat marţi Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti într-un comunicat remis AGERPRES.

Stelian Bujduveanu: Întreaga flotă a STB este pe traseu

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că toate mijloacele de transport în comun ale STB sunt pe traseu începând cu ora 07:00.

„Transportul public funcționează la capacitate maximă, începând cu ora 7.00.

Întreaga flotă a STB este în traseu, iar bucureștenii pot utiliza orice mijloc de transport în comun.

Le mulțumesc vatmanilor, șoferilor de autobuze și troleibuze care s-au întors către oameni și au reluat activitatea – un pas important către normalitate în capitala României”, a scris viceprimarul.

El mai spune că este nevoie de reformă în ceea ce privește serviciile publice din Capitală.

„Protestul STB reprezintă un moment de cotitură pentru administrația din București. Avem de ales între drumul spre viitor – prin reforme și respect față de cetățeni – sau ”vechea cale”, în care oamenii sunt tratați ”cu spatele”, iar orașul rămâne în trecut, neputincios și captiv al unor grupuri de interese.

Eu și colegii mei din PNL am ales drumul drept, prin reforma serviciilor publice și recâștigarea respectului Primăriei în fața bucureștenilor. Proces pe care l-am început la STB și îl vom continua, alături de oameni de bună credință.

Cum sunt vatmanii și șoferii de autobuze și troleibuze care au reluat activitatea! Asigurarea serviciilor publice și Continuitatea lor ESTE O OBLIGAȚIE a tuturor celor care lucrează în administrația publică, la orice nivel. Oricât de mare ar fi nemulțumirea, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul față de cetățean și nevoile orașului sunt pe primul loc!”, a mai scris Bujduveanu.