GREVĂ ÎN EDUCAȚIE. OUG pentru majorarea salariilor, aprobată. Nicolae Ciucă: „România nu își mai poate permite să țină elevii departe de școală”

Publicat: 01/06/2023, 12:32
Actualizat: 01/06/2023, 15:35

Guvernul Ciucă s-a reunit joi, 1 iunie, în ședință excepțională pentru a aproba o Ordonanță de Urgență legată de noile oferte salariale făcute personalului din sistemul de învăţământ.

Oferta Executivului își propune să detensioneze situația din țară, cu profesorii intrați în a doua săptămână de grevă generală.

Majorări salariale pentru profesori

Astfel, după cum a anunțat chiar premierul Nicolae Ciucă, Executivul a adoptat o OUG privind majorarea salariilor profesorilor.

Participanții la ședința de Guvern au fost prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Proiectul de OUG propune o majorare a salariilor de bază pentru personalul didactic auxiliar din bibliotecile universitare cu suma de 1000 de lei pentru fiecare angajat, începând cu 1 iunie 2023.

Nicolae Ciucă a declarat că, „fără școală, evoluția nu poate fi posibilă, iar dezvoltarea copiilor nu ar avea predictibilitate”.

Suntem datori ca azi, de ziua lor, de Ziua Copilului, să facem în așa fel încât să le recunoaștem dreptul la educație și să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la școală. 

Eu am convingerea că în aceste aproape două săptămâni (n.r. – de grevă generală) în care ne-am întâlnit am înțeles cu toții că trebuie să înțelegem rolul educației. De aceea, am exprimat disponibilitatea pentru dialog, căci numai prin dialog putem găsi soluții pentru problemele cu care ne confruntăm.

Trebuie să facem în așa fel încât să remediem tot ce s-a întâmplat în acești 30 de ani de educaţie. România nu-şi mai permite să ţină dascălii şi elevii departe de şcoală.

Este dreptul tuturor celor care își desfășoară activitatea în sistemul educațional din România (n.r. – să protesteze). Toți cei din sistemul educațional beneficiază de garanția coaliției de guvernare.

OUG de azi schimbă radical salarizarea în educație. Noua grilă de salarizare este garanția încrederii că discutăm despre un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialog și prin măsurile care se vor lua la nivelul Ministerului Educației și la nivelul Guvernului, astfel încât să asigure derularea procesului de reformă din Ministerul Educației”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

„România nu își mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală. Sunt examene importante la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat. Sunt convins că prin întâlnirile pe care le vom avea cu reprezentanții sindicatelor din Educație vom reuși să decidem un viitor mai bun pentru copiii noștri” – Nicolae Ciucă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pescobar a fugit din România! Unde a plecat Paul Nicolau, după ce ANPC i-a închis...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Nehammer provoacă scandal în Austria: spune că oamenii sunt săraci pentru că nu muncesc și...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Singura declaraţie făcută de Guess Who după ce ar fi fost prins drogat cu cocaină...
Amenzi USTURĂTOARE pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină!
FOTO/VIDEO - O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a...
Narcisa Guță a recunoscut! Cu cine s-a bătut aceasta? „Răzbunare pentru băiat! Am stat 4...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
GAME OVER, HALEP! A venit și suspendarea numărul 2. Câți ani a primit acum
Șefii BNR, CEC, Eximbank și ASF rămân cu salarii colosale, Guvernul crește taxele
Andrei Ungureanu, cunoscut ca „Omul cu Tourette”, acuzații grele la adresa fostei soții. Fanii nu...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...