UPDATE | Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost furate, iar hoțul le-a aruncat fără să știe ce sunt. Autorul a fost reținut pentru 24 de ore

Publicat: 11/05/2023, 17:45
Actualizat: 11/05/2023, 17:45

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au dispărut fără urmă după ce hoțul le-ar fi aruncat chiar în biserică și ar fi păstrat doar cutia din aur în care erau păstrate osemintele. Preotul lăcașului de cult încearcă acum să găsească relicvele care au o mare valoare pentru patrimoniul național, au spus surse din Poliție pentru GÂNDUL.

UPDATE – Autorul a fost reținut pentru 24 de ore.

Știrea inițială:

Tânărul de 25 de ani ar fi mers la Capela Sfânta Elisabeta din Capitală și ar fi observat cutia din aur în care se aflau rămășițele Sfântului Ioan Gură de Aur. A așteptat momentul potrivit și a dat spargerea. A deschis cutia încă din momentul în care se afla în biserică. Nu și-a dat seama ce este înăuntru și, considerând că nu au nicio valoare, a aruncat osemintele chiar în casa Domnului.

A plecat apoi acasă cu acea cutie din aur, în care fuseseră depuse osemintele. Nu a reușit să o vândă, motiv pentru care, la percheziții, oamenii legii au găsit-o în apartamentul suspectului.

Acum, preotul de la Capela Sfânta Elisabeta încearcă să găsească rămășițele Sfântului Ioan Gură de Aur, care au o însemnătate foarte mare pentru ortodocși și pentru patrimoniul național.

Detalii FABULOASE legate de furtul moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur: Hoțul a aruncat rămășițele și a păstrat doar cutia, care era din aur
Detalii FABULOASE legate de furtul moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur: Hoțul a aruncat rămășițele și a păstrat doar cutia, care era din aur

Cine este hoțul moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur

Tânărul suspectat de furt este din Călărași, dar locuia cu chirie într-un apartament din Ilfov. Lucrează ca livrator de mâncare, dar în timpul liber mergea adesea la biserică. Nu pentru a se ruga, ci pentru a identifica potențialele lucruri pe care să le sustragă.

A început să fure și a prins curaj când a văzut că nu este prins. De altfel, el nu are antecedente penale. A furat cutiile milei din două biserici și și-a însușit doar banii din ele, spun surse din rândul anchetatorilor, consultate de GÂNDUL.

Nu s-a limitat doar la aceste două cutii ale milei, ci a furat mai multe obiecte din lăcașurile de cult. Nu a reușit să le vândă, acestea fiind găsite în locuința în care stătea cu chirie.

Oamenii legii l-au întrebat dacă nu se teme de pedeapsa divină pentru ceea ce a făcut, iar tânărul a răspuns că nu îi pasă, pentru că nu este un om credincios.

Detalii FABULOASE legate de furtul moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur: Hoțul a aruncat rămășițele și a păstrat doar cutia, care era din aur
Detalii FABULOASE legate de furtul moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur: Hoțul a aruncat rămășițele și a păstrat doar cutia, care era din aur

A dat spargeri în mai multe biserici

„Poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare, joi, două mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, suspectul a fost depistat, urmând a fi condus la sediul Poliției Capitalei, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

”Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (3 acte materiale)”, au transmis polițiștii. (Detalii suplimentare aici….)

Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat după ce moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost furate

„În ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel în câteva locașuri de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor, sustrăgându-se o serie de bunuri. Întrucât Biserica este un spațiu al rugăciunii, al păcii și al culturii religioase roditoare de morală personală și publică, ea nu poate să nu incrimineze aceste abateri de la norma morală ca infracțiuni grave.

Reprezentanții parohiilor în cauză colaborează strâns cu Inspectoratul General al Poliției Române, nădăjduind identificarea grabnică a autorilor acestor infracțiuni și recuperarea bunurilor sustrase.

Detalii privind desfășurarea anchetei nu pot fi oferite deocamdată, tocmai din rațiunea sprijinirii bunei finalizări a acesteia. Arhiepiscopia Bucureștilor este obligată să asigure păstrarea confidențialității tuturor datelor din aceste dosare penale aflate în lucru, având în vedere faptul că, potrivit prevederii articolului 285 alin. 2 C. proc. pen., procedura din cursul urmăririi penale nu este publică”, se arată în comunicatul emis de către Arhiepiscopia Bucureștilor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata