Hubert Thuma despre gestionarea problemei câinilor fără stăpân: ”sterilizare, adopție, educație” (P)

Hubert Thuma despre gestionarea problemei câinilor fără stăpân: ”sterilizare, adopție, educație” (P)
Sursă: Facebook CJ Ilfov
Publicat: 11/02/2023, 12:06

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma a convocat primarii din județ la o discuție despre problema câinilor fără stăpân. Soluția principală ține de sterilizare, adopție și educație.

”Am avut zilele trecute o discuție cu toți primarii despre mai multe subiecte importante.

Unul dintre subiecte: gestionarea câinilor fără stăpân. Viziunea mea e clară, are trei direcții: sterilizare, adopție, educație.

Nu am fost niciodată de acord cu eutanasierea animalelor și nu voi fi. Nu-mi doresc să văd animale pe străzi, din acest motiv noi, Consiliul Județean Ilfov, organizăm săptămânal campanii de sterilizări gratuite.

Trebuie să umblăm la robinetul de câini, adică să oprim înmulțirea, iar acest lucru se face numai prin sterilizarea animalelor și responsabilizarea populației.

Ce am stabilit în această ședință:

primarii ilfoveni, prin polițiștii locali, vor informa cetățenii, proprietari de animale, cu privire la obligațiile lor legale;

primăriile care stau bine cu bugetul vor face campanii de sterilizări gratuite, inclusiv microcipare.

Ce am făcut noi și ce facem: În 2022, am sterilizat gratuit 3.071 de animale de rasă comună, câini și pisici, cu ajutorul organizațiilor non-guvernamentale din domeniul protecției animalelor.

Continuăm la fel și anul acesta.

Detalii la numărul 0751.235.009. campanii de informare privind beneficiile sterilizării animalelor, din poartă în poartă, dar și în mass-media; educație în școli (Ora de relaxare, ora cu animale – învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari);

numeroase campanii de promovare a adopției animalelor.

Într-o comunitate civilizată, animalele nu stau pe străzi. Într-o comunitate civilizată, nicio ființă nu suferă.

Trebuie să lucrăm la cauză, nu la efect. Trebuie să fim responsabili și să respectăm legea.

Sterilizați-vă animalele din curți, ele reprezintă sursa animalelor de pe străzi” a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase