În 1978, Diane a DISPĂRUT fără urmă! După 45 de ani, s-a aflat ce se întâmplase, de fapt, cu ea! „Ați găsit-o pe mătușa”

În 1978, Diane a DISPĂRUT fără urmă! După 45 de ani, s-a aflat ce se întâmplase, de fapt, cu ea! „Ați găsit-o pe mătușa”
Sursa foto: Facebook
Publicat: 20/06/2023, 19:51

La 45 de ani după ce o femeie din Ohio a dispărut fără urmă, cele două rude rămase în viață ale sale, nepoatele acesteia, au aflat ce s-a întâmplat cu mătușa lor Dolly. 

Rămășițele umane neidentificate, găsite în octombrie 1978 în interiorul unei valize cu haine, într-o zonă izolată din Imlay, Nevada, au fost identificate ca fiind ale lui Florence Charleston din Cleveland, Ohio, potrivit Poliției de stat din Nevada, scrie CNN.

Testarea avansată a ADN-ului medico-legal al rămășițelor lui Charleston, împreună cu datele genealogice, au dus la identificarea acesteia, la câteva decenii după moartea sa, au declarat autoritățile. Diane Liggitt, una dintre nepoatele lui Charleston, avea aproximativ 18 ani când mătușa ei a dispărut.

Liggitt a declarat pentru CNN că și-a amintit că Charleston, pe care ea și verișoarele ei o numeau mătușa Dolly, s-a îndreptat spre Portland, Oregon, împreună cu un bărbat, la începutul anilor 1970.

„Pur și simplu l-a întâlnit pe acest tip și a plecat să trăiască fericită până la adânci bătrâneți, sau cel puțin așa credea ea. Unchiul meu nu a reușit să dea de ea niciodată. De fiecare dată când îl suna, ea era fie prea bolnavă ca să vină la telefon, fie (exista) un motiv sau altul pentru care nu putea vorbi cu el”, a spus Liggitt, care locuiește în Lisbon, Ohio.

Eforturile unchiului ei de a-și găsi sora cu ajutorul unui detectiv particular au fost, de asemenea, în zadar. Ultima dată când familia a auzit ceva despre femeie, potrivit lui Liggitt, a fost că ea se afla în Reno, Nevada, cândva, în 1978.

Progresele ADN au ajutat la identificarea femeii

Pe 26 octombrie 1978, Biroul șerifului din comitatul Pershing din Nevada a găsit rămășițe neidentificate în apropierea orășelului Imlay, care se aflau într-o valiză care conținea și haine de femeie, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Statului Nevada.

Rămășițele erau puternic descompuse, iar autopsia nu a putut să dezvăluie cauza morții sau informații care să ducă la identificarea femeii, care s-a dovedit a fi o caucaziană în vârstă de cel puțin 40 de ani, se mai arată în comunicat.

Femeia era moartă de șase luni înainte ca trupul ei să fie găsit, potrivit unui articol din mai 1980, din Nevada State Journal, care a devenit Reno Gazette-Journal în 1983.

Biroul șerifului a apelat la ajutorul poliției statului Nevada în anul următor. Deși cazul a fost introdus în Sistemul național de persoane dispărute și neidentificate (NamUs), ancheta autorităților nu a găsit nicio pistă semnificativă.

În martie 2022, anchetatorii au colaborat cu Othram, o companie americană specializată în genealogie criminalistică pentru agențiile de aplicare a legii, pentru a efectua teste criminalistice avansate de ADN și genealogie pe rămășițele femeii.

„În urmă cu aproximativ un an, NamUs a început să finanțeze direct unele cazuri de persoane neidentificate în speranța că ar putea valorifica noile tehnologii, precum cele ale Othram, pentru a identifica persoanele”, a declarat directorul general al Othram, David Mittelman, pentru CNN.

RTI International, organizația care administrează NamUs, a coordonat livrarea probelor din acest caz către laboratorul Othram. Testele au avut ca rezultat mai multe piste noi în acest caz, inclusiv identitatea lui Charleston.

Liggitt a primit recent un telefon de la un detectiv. Exista o potrivire a ADN-ului. Familia plănuiește să trimită rămășițele lui Charleston înapoi în Ohio pentru înmormântare, după ce ancheta privind uciderea ei va fi finalizată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Are 77 de ani și arată SPECTACULOS! Solista are și iubit TINEREL: regulile pe care...
Umilit luni de zile la şcoală, un băieţel de 10 ani a ales moartea. 200...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Valoarea voucherelor de vacanță a ajuns la 1.600 de lei, în acest an! Cine sunt...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
UNGURII au luat foc. Au anunțat chiar din România: Nu permitem
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la nivel național
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
×