În emisiunea Marius Tucă SHOW, Gabriela FIREA a povestit cum a primit Cătălin CÎRSTOIU vestea înlocuirii: ”Eu nu VREAU….”

Publicat: 25/04/2024, 19:22
Actualizat: 26/04/2024, 10:28

Candidata PSD la fotoliul de primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a povestit, în emisiunea Marius Tucă Show, drumul ei de la șef de campanie pentru candidatul Cătălin Cîrstoiu până la desemnarea sa.

Deși se pregătea să candideze pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, Gabriela Firea a fost anunțată de conducerea Partidului Social Democrat că sondajele arată că electoratul vrea un candidat al Coaliției care să coaguleze atât  voturile social-democraților, cât și pe-ale liberalilor.  Gabriela Firea a povestit cum au decurs ostilitățile cu numirea lui Cătălin Cîrstoiu și cum s-a ajuns, apoi, la desemnarea ei drept candidat pentru fotoliul de primar general al Capitalei.

Am avut o discuție la care a participat și domnul Paul Stănescu și, de asemenea, șeful campaniei electorale, domnul eurodeputat Mihai Tudose, și exact acest lucru mi s-a spus, că după toate analizele realizate, profilul candidatului trebuie să fie unul independent, care să ia voturi și de pe stânga, și de pe dreapta, și doar așa putem să câștigăm Primăria Capitalei. Asta a fost concluzia și discuția. Mi-am adus propriile argumente, dar e clar că decizia era deja luată și întemeiată pe acele argumente.

Discuțiile care au schimbat soarta unui om și l-au transformat din șef de campanie electorală în candidatul însuși au durat 16 ore. Timp în care s-au analizat mai multe candidaturi de către membrii coaliției. Din discuții a reieșit că medicul Cătălin Cîrstoiu nu și-a atins obiectivul principal al candidaturii. N-a coagulat voturile ambelor partide și, mai mult, n-a reușit deloc să atragă simpatia presei.

După calcule și analize, și focus-grupuri, sondaje, candidatul nostru nu reușise până în acel moment să cumuleze suficiente voturi nici din partea stângă, nici din partea dreaptă, că ar fi un impas, că a fost atacat în mod nedrept și că a fost o campanie furibundă împotriva domniei sale….(…) După două, trei săptămâni, s-a constatat că direcția nu este cea care s-a crezut că va fi, adică una bună. Și atunci trebuia luată o decizie.

Decizia a fost luată după miezul nopții și după analiza mai multor posibili candidați analizați și acceptați de Coaliție. S-a decis ca fiecare partid să meargă cu candidatul lui la Primăria Capitalei, PNL cu Sebastian Burduja, iar PSD cu Gabriela Firea.

Cum a primit Cătălin Cîrstoiu vestea înlocuirii sale din cursa pentru Primăria Capitalei a povestit tot Gabriela Firea, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show:

 A fost extrem de deschis și chiar apreciez și este de lăudat că a fost o persoană care să dorească să construiască, nu să distrugă ceva. A fost problema cum se iese din acest impas. A fost o decizie a Coaliției, nu doar a lui Marcel Ciolacu. S-au analizat mai multe posibile variante de candidați. Nu i s-a spus dumnealui pe bună dreptate.

Auzind argumentele, le-a spus: «Eu nu vreau să încurc pe nimeni. Eu am venit cu bună-credință aici, în politică. Dacă proiectul, în ceea ce mă privește, nu are susținere, să spunem populară, și atacurile care au venit din partea presei» …, parte dintre ele au fost crezute probabil, o campanie întreagă de public și deci în sondaj apare că nu există posibilitate de creștere în sondaj, i s-a spus atunci în față, să spun așa. Anterior acestei discuții , am înțeles, fuseseră puse și cifrele, discuții, exista o plafonare, deci practic o imposibilitate de creștere, ci dimpotrivă, putea exista chiar varianta să mai scadă”.

Urmărește interviul integral aici.

Citește și:

Marcel CIOLACU răspunde atacurilor lui Clotilde ARMAND: Văd că ăia care

Marcel Ciolacu: Am încheiat orice dialog și orice ofertă pentru Cristian Popescu PIEDONE. Îi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata