Încep săpăturile pentru construirea MATERNITĂȚII Sf. Ioan. Daniel BĂLUȚĂ: „În aproximativ doi ani vom avea cea mai modernă maternitate din România”

Publicat: 29/05/2024, 15:39
Actualizat: 29/05/2024, 15:40

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că începe construcția Maternității „Sf. Ioan” din București. Investiția are o valoare de 50 de milioane de euro, bani ce vin din fonduri europene.

Noua maternitate va funcționa în două corpuri de clădire, va avea o suprafață construită desfășurată de circa 13.000 mp și va îndeplini toate cerințele de siguranță, securitate și funcționalitate specifice infrastructurii de sănătate.

„Sunt extrem de încântat că în această săptămână am început efectiv lucrările pentru noua maternitate. Maternitatea Sfântul Ioan este o dovadă vie a faptului că echipa noastră, această echipă, știe să își respecte cuvântul pe care l-a luat în fața oamenilor. De ce spun acest lucru? Pentru că nevoile pe care comunitatea Bucureștiului le are sunt multiple. Așa cum în Sectorul 4 lucrăm intens pentru ceea ce înseamnă infrastructură rutieră și construim pasaje, construim poduri, aducem noi linii de metrou, așa cum infrastructura educațională a reprezentat și reprezintă o prioritate pentru echipa noastră și reabilităm și construim școli, grădinițe, creșe, licee, tot așa, o urgență deosebită o reprezintă infrastructura medicală.

Am început încă din anul 2016, împreună cu doamna primar Firea, aici lângă mine, acest demers cu unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni, care a devenit prima unitate de primiri urgențe din București cu autorizație de securitate la incendiu. Am continuat cu Secția de arși de de la Spitalul Bagdasar Arseni. Am perseverat cu Spitalul de Stomatologie care își va de își va deschide porțile pe data de 17 iunie și, după cum vedeți, nu ne-am oprit aici. După ce acum o lună și jumătate am început lucrările la parteneriatul pe care îl avem cu Spitalul Marius Nasta, la clădirea Zelendy, astăzi continuăm acest drum greu, dar care ne motivează extrem de mult cu această maternitate. Ceea ce putem să promitem este că în aproximativ doi ani de zile, aici, în acest loc, vom avea cea mai modernă maternitate din România.

O maternitate, după cum vedeți, construită de la zero. O maternitate care nu se va adresa doar comunității Sectorului 4, se va adresa tuturor bucureștenilor, dar și celor care trăiesc în județul Ilfov, celor care trăiesc în Giurgiu, celor care trăiesc în Călărași, pentru că așa cum în Sectorul 4, în ultimii patru ani, avem în plus 10.000 de familii și 13.000 de copii, ne dorim ca peste tot să fie cât mai multe noi familii întemeiate și cât mai mulți copii. Asta este cea mai mare bucurie pe care o putem avea și este responsabilitatea noastră de a le oferi condițiile normale de naștere și, bineînțeles, o viață, o calitate a vieții cât mai bună”, a declarat primarul Sectorului 4.

Gabriela Firea a precizat, în cadrul conferinței, că o astfel de maternitatea publică este așteptată de mult timp în București.

„O maternitate publică este așteptată de mult timp în București. Există, în continuare, nevoie de cât mai multe locuri și în maternitățile publice și de aceea este o investiție extraordinară care începe în Sectorul 4 al Capitalei. Și felicit întreaga echipă de la Sectorul 4 menționându-l pentru prima dată pe domnul primar Daniel Băluță.

Această investiție vine, de asemenea, în completarea milioanelor de euro care au fost investite în mandatul meu de primar general în maternitățile care sunt în subordinea ASSMB, o instituție a Primăriei Capitalei și a Consiliului General și mă refer la maternitățile Giulești, Panait Sârbu, Filantropia, Cantacuzino. De asemenea, aparatura ultramodernă achiziționată și noile secții înființate și dotate”, a precizat Gabrieal Firea.

Unitatea medicală va avea un număr total de 166 de paturi.

„Vorbim despre o maternitate cu 166 de paturi, cu aproximativ 245 de angajați, în care 10% – 12% vor fi medici. Este o maternitate și avea să vin în completare a ceea ce s-a spus. Nu este un proiect doar pentru București, este un proiect și pentru județele limitrofe, vorbim de Giurgiu, vorbim de tot ce înseamnă Ilfov, care cu precădere se vor adresa nouă și vă spun și de ce, pentru că la momentul ăsta Spitalul Sfânt Ioan, cam jumătate din pacientura pe care o deservește este din această zonă.

Noi așteptăm cu interes să se întâmple lucrul acesta și cu mare emoție și avem garanția că se va întâmpla, pentru că am văzut cu toții ceea ce începe primarul Daniel Băluță și termină. A demonstrat asta în cei patru ani și așteptăm și vă invităm la deschidere peste 2 ani”, a declarat managerul Spitalului Sf. Ioan, Robert Agafiței.

CITEȘTE ȘI:

Daniel BĂLUȚĂ extinde și îmbunătățește zonele verzi. „Să fie utile, plăcute la vedere și ușor de întreținut”

Daniel Băluță, despre evoluția lucrărilor la MAGISTRALA 4, Gara de Nord-Gara Progresul: „Cea mai mare lucrare de infrastructură, 2,5 miliarde de euro”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O turistă dispărută de vineri în Grecia a trimis un mesaj de urgență hotelului unde...
Pescobar, jefuit când se afla în Germania, la EURO 2024. Imagini halucinante cu hoţul în...
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București,...
Plătită să nu facă nimic timp de 20 ani, o femeie a dat în judecată...
BREAKING | Andrei Muraru a murit într-un accident cumplit de motocicletă 😢
Soția lui Mihai Petre, diagnostic-ȘOC de la medici: tumoră pe coloană! Declarațiile terifiante ale Elwirei
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de...
"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în...
„Sunt cel mai fericit tată din lume!” Interviul oferit de Irinel Columbeanu și fiica sa,...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Cum schimbi CORECT treptele la o manuală pe benzină?
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit de prim-ministrul Statului Liber Bavaria
LEGUMA care este cel mai bun AFRODIZIAC! Egiptenii antici o mâncau zilnic
Amendă de 4.800 de lei. Interzis în România să faci așa ceva pe stradă
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A...
Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”
Vichi Raileanu a devenit mamă pentru a doua oară: "Suntem cei mai fericiți din lume”
BANCUL ZILEI. Coafeza către clientă: - Care e ocazia, iubita? Nuntă, botez, iubit nou?
Mii de români au participat la festivalul „Romanian day on Broadway” în New York
×