Grija pentru protejarea mediului a fost dusă la un nou nivel. Au apărut înmormântările eco, iar România este pregătită să țină pasul cu noutățile care vin din Occident.
Ținând cont de faptul că amprenta de carbon reprezintă o problemă, mulți se gândesc să ducă o viață ecologică și chiar își pregătesc ultimul drum pe Pământ respectând acest principiu.
Cifrele publicate anul trecut de Planet Mark, o cunoscută companie de consultanță în protecția mediului, arătau că o incinerare cu gaz produce emisii de dioxid de carbon echivalente cu un zbor dus-întors de la Londra la Paris. În Regatul Unit, aproximativ 80% dintre persoanele decedate sunt incinerate în fiecare an.
Pe de altă parte, chiar și înmormântările tradiționale pot polua mediul înconjurător, susțin ONG-urile de mediu, care arată spre sicriele nebiodegradabile. Acestea ar fi făcute folosind substanțe chimice nocive.
În plus de asta, cadavrele sunt îmbălsămate folosind formaldehidă, o substanță toxică care se poate scurge în sol.
Gabriela Lucuțar, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața serviciilor funerare, a declarat la România TV că oamenii ar trebui să protejeze mediul „chiar și pe ultimul drum”.
„Eu îmbrățișez această idee și sunt sigură că mulți dintre noi ne-am dori acest lucru, dar va fi un pas destul de greu de realizat, din punctul meu de vedere. Probabil că la sicrie s-ar putea schimba destul de repede… M-am gândit la asta și sunt convinsă că în viitorul apropiat se va realiza și la noi și se vor pune la punct aceste aspecte. Chiar și pe ultimul drum ar trebui să protejăm mediul înconjurător”, a declarat Gabriela Lucuțar.
CITEȘTE ȘI:
A fost montată crucea de 7 tone pe turla mare a Catedralei Neamului