Ion Caramitru s-a stins din viață. Ultimele zile ale marelui actor

Ion Caramitru s-a stins din viață. Ultimele zile ale marelui actor
Ion Caramitru / Sursa foto: UNITER
Publicat: 05/09/2021, 19:42

Marele actor Ion Caramitru și-a petrecut ultimele zile la spital, luptând cu un stafilococ care nu cedat la niciun tratament aplicat de medici.

Ion Caramitru a decedat, duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias. Managerul Teatrului Național din București (TNB) fusese internat aici la începutul lunii august. Medicii au confirmat pentru Gândul că, după trei săptămâni în care s- a luptat cu un stafilococ foate rezistent la antibiotice, lupta sa a luat sfârșit.

Surse medicale au povestit pentru Gândul că primul episod a fost o febră de 40 de grade, avea un eveniment la care n-a mai putut să ajungă.

A așteptat câteva zile acasă până să apeleze la medici, iar după internarea la Elias nu mai putea vorbi coerent. „Se încurca în cuvinte. Soția a fost de la început lângă el. De vreo săptămână, nu mai putea nimeni să comunice cu el”, au spus sursele medicale pentru Gândul.

Surse medicale au declarat, pentru Gândul, că s-au încercat toate tratamentele posibile, dar, din păcate marele actor a intrat în insuficiență multiplă de organe.

Ion Caramitru s-a născut în 9 martie 1942, în București și conducea TNB din 2005. Este președinte al UNITER din 1990, iar între 1996 și 2000 a fost ministru al Culturii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase