Kremlinul promite o replică severă la sancţiunile europene

Kremlinul promite o replică severă la sancţiunile europene
Vladimir Putin / Sursa FOTO:
Publicat: 24/02/2022, 18:54

Rusia promite o replică severă la sancțiunile europene și dă asigurări că nimic nu vor putea împiedica dezvoltarea progresivă” a legăturilor dintre Moscova şi republicile separatiste din Ucraina, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe rus, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Conform principiului de reciprocitate, care este baza dreptului internaţional, vom lua măsuri de retorsiune severe”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe rus, într-un comunicat.

„Măsurile inamicale ale UE la adresa Rusiei (…) nu vor putea împiedica dezvoltarea progresivă” a legăturilor dintre Moscova şi republicile separatiste din Ucraina şi „furnizarea unei asistenţe pentru acestea din urmă”, a adăugat el.

Statele membre ale Uniunii Europene nu s-au pus încă de acord dacă să taie sau nu accesul Moscovei de la rețeaua globală de plăți interbancare, vitală pentru economia Rusiei, relatează CNN.

State precum Polonia, Estonia, Letonia și Lituania doresc ca eliminarea Rusiei din sistemul SWIFT să facă parte din cel mai nou pachet de sancțiuni care va fi anunțat puțin mai târziu joi, în timp ce țări ca Germania, Italia, Ungaria și Cipru, care au legături economice mai strânse cu Rusia, nu doresc acest lucru.

Marea Britanie a anunțat că Rusia va suporta consecințe masive economice pentru că a început războiul în Ucraina.

„Astăzi, împreună cu aliații noștri, vom conveni asupra unui pachet masiv de sancțiuni economice concepute care să lovească economia Rusiei”, a spus Boris Johnson.