Lia Olguța Vasilescu avertizează că ne vom confrunta cu un dezastru, dacă Guvernul renunță la subvențiile pentru încălzire: „Cred că va fi o iarnă destul de complicată”

Lia Olguța Vasilescu avertizează că ne vom confrunta cu un dezastru, dacă Guvernul renunță la subvențiile pentru încălzire: „Cred că va fi o iarnă destul de complicată”
Lia Olguța Vasilescu / Foto: MEDIAFAX FOTO-Eduard Vînătoru
Publicat: 07/08/2022, 19:08
Actualizat: 07/08/2022, 19:09

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii și actual primar al Craiovei, a avertizat duminică, la un post tv național de știri, că ne vom confrunta cu un dezastru, dacă vor dispărea subvențiile din partea Guvernului.

Edilul a vorbit și despre facturile mari și măsurile autorităților, precum și despre revolta oamenilor împotriva raționalizărilor.

„Eu cred că va fi o iarnă destul de complicată. (…) Nu mai putem să alimentăm cu energie pe cărbune (cu referire la Complexul Energetic Oltenia-n.r.). Între timp, poate și din cauza acestui război, situația s-a mai reglat. Acum este cu totul altceva, numai că nici până în acest moment stocul de cărbune nu este la capacitatea la care ne trebuie pentru această iarnă. Mai precis, până acum în stoc mai avem 100.000 de tone de cărbune, necesarul ca să începem iarna. Pentru luna noiembrie ar fi de 900.000 de tone, din cauza asta am făcut deja adresă către Complexul Energetic Oltenia ca să suplimenteze stocul, să putem să stăm liniștiți. Noi, de vreo două luni, ne preocupăm de acest subiect și de multe altele care au legătură cu energia pentru această iarnă, pentru că ne dăm seama că va fi o iarnă foarte complicată pentru foarte mulți. Prețurile… sper că sunt plafonate cel puțin până în primăvara anului viitor și atunci putem să discutăm despre niște prețuri cât de cât suportabile, nu atât de bune cât ne-am fi așteptat noi, dar încă suportabile. Dacă dispare acea subvenție din partea Guvernului, atunci va fi dezastru, pentru că 80% dintre români nu și-ar permite să plătească facturile la valoarea la care o vând marile companii”, a precizat Olguța Vasilescu.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult