Ludovic Orban: „Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise”

Ludovic Orban: „Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise”
Foto: YouTube
Publicat: 30/11/2020, 16:08

Ludovic Orban a anunţat, luni, că pieţele ar putea fi redeschise, temperatura scăzută fiind un impediment pentru comercianți să își vândă produsele.

„Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Redeschiderea pieţelor ar urma să fie realizată cu respectarea mai multor reguli

Premierul a precizat că autorităţile iau în calcul să aplice „şi alte măsuri” care vor fi puse în practică în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.

„Redeschiderea pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte stricte”, a subliniat premierul.

Totodată, premierul a precizat că măsurile restrictive au generat efecte pozitive, iar numărul de cazuri a scăzut.

„Este un trend descendent, dar nu trebuie să lăsăm garda jos”.

Klaus Iohannis nu a primit legea care prevede redeschiderea piețelor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu a primit la promulgare legea modificată de PSD care prevede redeschiderea piețelor.

„Legea privind redeschiderea piețelor nu a ajuns la mine”, a răspuns Iohannis.

Marcel Ciolacu, îl acuză pe Iohannis că „minte din nou”, pentru că actul normativ ar fi fost trimis la promulgare de aproape 20 de de zile.

El a postat și un link cu site-ul Camerei Deputaților și o captură cu fișa legii, care arată că actul normativ a fost trimis la promulgare în 12 noiembrie.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susţine că şcolile, restaurantele şi teatrele ar putea fi redeschise atâta vreme cât se respectă măsurile de siguranţă sanitară.

Într-o postare pe Facebook, edillul porneşte de la experienţa Pieţei Obor care a rămas deschisă, toate părţile implicate asumându-şi responsabilităţile şi respectând regulile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase