Macron a fost atacat cu roșii de către un protestatar furios, la prima ieșire în public după ce câștigat alegerile în Franța

Macron a fost atacat cu roșii de către un protestatar furios, la prima ieșire în public după ce câștigat alegerile în Franța
Macron/FOTO: Captură FOTO
Publicat: 27/04/2022, 18:23
Actualizat: 27/04/2022, 18:54

Președintele francez Emmanuel Macron a fost nevoit să fie evacuat miercuri de securitate după ce a fost atacat cu roșii în prima sa ieșire în oraș de la victoria sa electorală de duminică, potrivit Politico.

Macron vorbea cu o mică mulțime la o piață din Cergy, o suburbie din nord-vestul Parisului, când cineva din mulțime a aruncat un pumn de roșii în direcția sa.

Roșiile au lovit un trecător dar nu l-au atins pe președinte. Agentul său de securitate a strigat „proiectil”, înainte de a deschide o umbrelă pentru a-l proteja pe Macron de alte atacuri. Acesta a fost apoi escortat de la fața locului.

A fost prima dată când Macron a ieșit în stradă de la votul de duminică, iar vizita a fost anunțată abia în această dimineață de Palatul Elysee.

Macron a declarat că a vizitat Cergy, o zonă cu aproximativ 65.000 de locuitori situată la circa 30 de kilometri de centrul Parisului, pentru a-și arăta angajamentul de a-i asculta și guverna pe toți francezii, indiferent pentru cine au votat.

Aproape jumătate – 48% – dintre alegătorii din suburbie au optat pentru candidatul de extremă-stânga Jean-Luc Mélenchon în primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 aprilie, Macron fiind mult în urmă, cu doar 23,7%.

„Am venit să spun că am auzit vocile fiecăruia și că voi continua să mă implic cu cartierele care sunt cel mai mult în dificultate… în fiecare zi”, a declarat Macron, înainte ca incidentul să aibă loc.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase