Madrid oprește vaccinarea medicilor și a asistenților medicali din cauza lipsei de doze anti-Covid

Redactor:
Florentina Dinu
Madrid oprește vaccinarea medicilor și a asistenților medicali din cauza lipsei de doze anti-Covid

Distribuția vaccinurilor între numeroasele comunități din Spania a introdus o controversă puternică joi, după alegerea pe care Madrid a făcut-o cu personalul său din prima linie: în absența dozelor anti-Covid, autoritățile au decis să înceteze vaccinarea medicilor și asistenților medicali, din cauza modificării criteriilor în distribuția sa de către Executivul central.

Acest lucru a fost recunoscut de ministrul Bunăstării, Enrique Ruiz Escudero, pe parcursul  sesiunii plenare a reuniunii de la Madrid, locul în care s-au adus acuze. Acesta a făcut ca zona „să rămână fără vaccinuri”.

Cu cele două administrații implicate întotdeauna în luptă, dimensiunea livrărilor de vaccinuri pe care le primește Madrid nu a fost o excepție

„În ce se traduce această discriminare? Prin care Madridul a rămas deja fără vaccinuri”, a menționat el. Și a adăugat: „Îmi pare foarte rău că trebuie să spun acest lucru, totuși Madridul nu are doze pentru a vaccina profesioniștii din prima linie”.

Bătălia dintre Madrid și guvernul federal al lui Pedro Sánchez a fost declanșată atunci când națiunea a decis să distribuie vaccinurile către Comunități, în principal pe baza taxei de vaccinare în care se aflau până atunci, deoarece Pfizer are probleme de fabricație care au dus la expedieri mai mici către fiecare naţiune.

Cu toate acestea, nimeni nu clarifică de ce Madridul nu a economisit până la jumătate din dozele pe care le-a primit până acum, dacă planul său a fost întotdeauna să se asigure că toți oamenii care au primit prima injecție primesc și a doua.

Madrid, până miercuri, a administrat numai 73% din cele 176.615 doze pe care le-a achiziționat de la stat. Și doar 812 au fost vaccinate cu două doze.

Purtătorii de cuvânt ai guvernului federal al lui Isabel Díaz Ayuso au asigurat că taxa de vaccinare la Madrid a scăzut mai mult decât în restul comunităților, ca urmare a faptului că au salvat jumătate din vaccinuri pentru a se putea adapta la a doua doză, 21 de zile după prima.

Escudero, ministrul Bunăstării din Madrid, a asigurat, de asemenea, că au inventariat pentru a continua vaccinarea pentru persoanele în vârstă și au asigurat facilități pentru persoanele cu dizabilități pentru a le oferă a doua doză. În conformitate cu planificarea deliberată, vaccinarea poate fi realizată în prima jumătate a lunii februarie.

În timp ce Spania a adăugat miercuri un raport zilnic nou pentru infecțiile cu covid-19, cu 41.576 de cazuri noi, campania de marketing a vaccinării a fost surprinsă, ca urmare a „improvizației” autorităților.

În Murcia, deși s-a acordat prioritate personalului medical, aproximativ 400 de ofițeri politici au fost vaccinați, printre care și ministrul Bunăstării din Murcia.

Există variații între domeniile privind definiția profesioniștilor din prima linie în fața COVID

Justificarea pe care au dat-o a fost că există variații între domeniile privind definiția profesioniștilor din prima linie în fața COVID, în plus față de absența protocoalelor privind ceea ce trebuie făcut atunci când există prea multe vaccinuri.

Medicii și asistenții medicali au identificat că lipsa de protocoale pentru a ști ce să facă cu dozele rămase, care expiră după șase ore, face ca unele să ajungă la gunoi.

Având în vedere acest lucru, ministrul Bunăstării, Salvador Illa, a răspuns că „nu există doze suplimentare. Nu există doze. Trebuie terminată suficientă planificare. ”

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Oana Radu, cu sânii pe afară! Cântăreață s-a pozat fără jenă
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. „NICIODATĂ nu o să pun gura pe...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Sărbătoarea MARE de care românii nici nu știu. E chiar astăzi, ce lucruri le sunt...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Lidera AUR Bistrița-Năsăud, arestată într-un dosar de proxenetism: „Nu credeam sincer că în „România” cineva...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat. Toţi bărbaţii...
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
Românii s-au săturat de Klaus Iohannis. Surpriză uriașă: în ce situație e George Simion
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Coronavirus face ravagaii. Varianta africană a apărut în România
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide