Madrid oprește vaccinarea medicilor și a asistenților medicali din cauza lipsei de doze anti-Covid

Madrid oprește vaccinarea medicilor și a asistenților medicali din cauza lipsei de doze anti-Covid
Publicat: 21/01/2021, 18:48
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Distribuția vaccinurilor între numeroasele comunități din Spania a introdus o controversă puternică joi, după alegerea pe care Madrid a făcut-o cu personalul său din prima linie: în absența dozelor anti-Covid, autoritățile au decis să înceteze vaccinarea medicilor și asistenților medicali, din cauza modificării criteriilor în distribuția sa de către Executivul central.

Acest lucru a fost recunoscut de ministrul Bunăstării, Enrique Ruiz Escudero, pe parcursul  sesiunii plenare a reuniunii de la Madrid, locul în care s-au adus acuze. Acesta a făcut ca zona „să rămână fără vaccinuri”.

Cu cele două administrații implicate întotdeauna în luptă, dimensiunea livrărilor de vaccinuri pe care le primește Madrid nu a fost o excepție

„În ce se traduce această discriminare? Prin care Madridul a rămas deja fără vaccinuri”, a menționat el. Și a adăugat: „Îmi pare foarte rău că trebuie să spun acest lucru, totuși Madridul nu are doze pentru a vaccina profesioniștii din prima linie”.

Bătălia dintre Madrid și guvernul federal al lui Pedro Sánchez a fost declanșată atunci când națiunea a decis să distribuie vaccinurile către Comunități, în principal pe baza taxei de vaccinare în care se aflau până atunci, deoarece Pfizer are probleme de fabricație care au dus la expedieri mai mici către fiecare naţiune.

Cu toate acestea, nimeni nu clarifică de ce Madridul nu a economisit până la jumătate din dozele pe care le-a primit până acum, dacă planul său a fost întotdeauna să se asigure că toți oamenii care au primit prima injecție primesc și a doua.

Madrid, până miercuri, a administrat numai 73% din cele 176.615 doze pe care le-a achiziționat de la stat. Și doar 812 au fost vaccinate cu două doze.

Purtătorii de cuvânt ai guvernului federal al lui Isabel Díaz Ayuso au asigurat că taxa de vaccinare la Madrid a scăzut mai mult decât în restul comunităților, ca urmare a faptului că au salvat jumătate din vaccinuri pentru a se putea adapta la a doua doză, 21 de zile după prima.

Escudero, ministrul Bunăstării din Madrid, a asigurat, de asemenea, că au inventariat pentru a continua vaccinarea pentru persoanele în vârstă și au asigurat facilități pentru persoanele cu dizabilități pentru a le oferă a doua doză. În conformitate cu planificarea deliberată, vaccinarea poate fi realizată în prima jumătate a lunii februarie.

În timp ce Spania a adăugat miercuri un raport zilnic nou pentru infecțiile cu covid-19, cu 41.576 de cazuri noi, campania de marketing a vaccinării a fost surprinsă, ca urmare a „improvizației” autorităților.

În Murcia, deși s-a acordat prioritate personalului medical, aproximativ 400 de ofițeri politici au fost vaccinați, printre care și ministrul Bunăstării din Murcia.

Există variații între domeniile privind definiția profesioniștilor din prima linie în fața COVID

Justificarea pe care au dat-o a fost că există variații între domeniile privind definiția profesioniștilor din prima linie în fața COVID, în plus față de absența protocoalelor privind ceea ce trebuie făcut atunci când există prea multe vaccinuri.

Medicii și asistenții medicali au identificat că lipsa de protocoale pentru a ști ce să facă cu dozele rămase, care expiră după șase ore, face ca unele să ajungă la gunoi.

Având în vedere acest lucru, ministrul Bunăstării, Salvador Illa, a răspuns că „nu există doze suplimentare. Nu există doze. Trebuie terminată suficientă planificare. ”

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Patrick, fiul lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare la malul mării! A investit peste 20...
Informaţia IMPORTANTĂ care NU va mai apărea în BULETINE! E o premieră în România
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
„Ce e mai rău abia urmează”. Cum va arăta viața pe Terra peste 30 de...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
A pus apă și acid citric în fierul de călcat, timp de 30 de minute....
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
SE SCHIMBĂ harta Europei! Uniunea Europeană SE RUPE în bucăți
A murit Ion Ghițulescu, legendarul jurnalist. Vocea sa era ascultată de milioane de români
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...