MAE a început distribuirea materialelor pentru secţiile de votare din străinătate: Vor fi împărţite peste 2,5 milioane de BULETINE de vot

MAE a început distribuirea materialelor pentru secţiile de votare din străinătate: Vor fi împărţite peste 2,5 milioane de BULETINE de vot
Publicat: 17/05/2024, 09:35
Actualizat: 17/05/2024, 09:37
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a început distribuirea materialelor necesare votării către secţiile de votare organizate în străinătate, la alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, în cele 915 secţii din străinătate vor fi împărţite peste 2,5 milioane de buletine de vot.
MAE a transmis, vineri, că a început, joi, distribuirea materialelor necesare votării către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie.

De asemenea, MAE anunță că a finalizat distribuirea către secțiile de votare din străinătate a celor 6.212 tablete care vor fi utilizate în secțiile de votare din străinătate pentru funcționarea Aplicației de verificare a dreptului de vot (ADV) și a Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenței la vot și prevenirea votului ilegal.

Pentru buna desfășurare a procesului electoral din străinătate din data de 9 iunie 2024, vor fi distribuite către secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate 2.542.800 bucăți buletine de vot, 8.439 bucăți ștampile cu mențiunea „VOTAT“ și 2.304.715 bucăți timbre autocolante și 915 ștampile de control, arată MAE.
MAE organizează, prin intermediul Misiunilor Diplomatice și Oficiilor Consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024, mai mult decât dublu față de secțiile organizate la alegerile europarlamentare din 2019.
Lista secțiilor de votare din străinătate cu adresele sediilor acestora poate fi consultată pe pagina de internet a MAE, la secțiunea dedicată alegerilor.
MAE reamintește că la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.
La scrutinul din 9 iunie 2024, votarea începe la ora locală 7.00 și se încheie la ora 22.00. Alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 22.00, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23.59.
CITEȘTE ȘI:
Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Ce s-a întâmplat în culise după episodul negru de pe Național Arena, la concertul trupei...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Motivul din spatele odioasei crime de la Oradea. Anchetatorii au dezvăluit de ce a fost...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
UNGARIA, la ani lumină de România. Ungurii ne-au umilit la propriu
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, lecţie de iubire la al doilea concert Coldplay de pe Arena Naţională! A...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Emmanuel Macron a cerut rivalilor politici un pact împotriva extremei drepte
×