Mălin Bot a pierdut procesul în care acuza că anumiți jurnaliști EVZ l-au denigrat: „Cum a ajuns asta judecătoare… Nu înțeleg”

Mălin Bot a pierdut procesul în care acuza că anumiți jurnaliști EVZ l-au denigrat: „Cum a ajuns asta judecătoare... Nu înțeleg”
Mălin Bot / Sursa: Facebook
Publicat: 03/10/2023, 10:11

Jurnalistul Mălin Bot, cunoscut în spațiul public pentru stilul său nonconformist de a relata faptele și opiniile sale în spațiul public și pe internet a pierdut în instanță procesul în care solicita compensații financiare împotriva de la anumiți jurnaliști de la Evenimentul Zilei (EVZ) pe care îi acuză că l-au amenințat cu acte de violență și l-au denigrat public.

Dezamăgit de rezultat, Mălin Bot, în trecut fost jurnalist chiar la ziarul Evenimentul Zilei, a avut o reacție virulentă la adresa judecătoarei care nu i-a dat dreptate în procesul cu jurnaliștii EVZ.

„Să vă zic de judecătorii ăștia. Este absolut încredibil cum a putut să ajungă asta judecătoare. Eu nu-mi dau seama dacă este incompetentă sau este coruptă (…) îi scoate basma-curată pe ăștia de la EVZ… cu toate denigrările, cu toate minciunile la adresa mea, amenințări cu violența. Totul i se pare normal doamnei judecător. În 42 de pagini, doamna judecător aberază.

(…) Doamna judecătoare spune că orice poate emite orice convingere despre oricine. Zice că „nu contează că aia (jurnaliștii EVZ n.red) au vorbit despre Mălin Bot și Mălin Bot a demonstat că sunt minciuni, pentru că sunt opiniile lor””, spune jurnalistul Mălin Bot într-un material video pe pagina sa de YouTube.

Judecătoarea Anita Ioniți scrie așa în motivarea deciziei ei: „Intentia care i-a animat pe pârâți în calitate de jurnaliști nu a fost niciodata aceea de a afecta imaginea reclamantului, ci de a aduce la cunoștința publicului fapte din viata profesională a acestuia (la care au asistat direct), astfel încât publicul să dețină toate informațiile necesare și să poată decide singur cât de profesionist, respectiv independent este reclamantul. (…) În prezenta cauză, jurnalistul independent Bot Augustin-Malin, cheama in judecata jurnaliștii pârâți, pentru aceleasi tipologii de fapte pe care acesta le-a săvârșit la adresa pârâtului Andronic”, a consemnat judecătoarea Anita Ioniți.

Redăm acuzațiile formulate de ziarul Evenimentul Zilei, un articol scris de Simona Ionescu:

„Mălin Bot a pierdut un proces. A pierdut un proces unde cerea niște bani, împotriva unor jurnaliști de la EVZ. Nemulțumit de acest lucru o atacă fățiș pe judecătoarea care a dat sentința. Într-un mod suburban, în stilul caracteristic. Spune că „delirează într-o motivare de 42 de pagini”. Și o calomniază, spunând că e coruptă și că „protejează gruparea din jurul mogulului penal Dan Andronic”. Nu-i convine atunci când Justiția nu-i acceptă provocările și agresivitățile.

Fac parte din „gruparea din jurul lui Dan Andronic” fiindcă lucrez la Evenimentul zilei și sunt colegă cu Dan Andronic din vremea în care Ion Cristoiu a lansat acest ziar care a făcut istorie în presă. La fel cu Mirel Curea și Laurențiu Daniel Ionescu, alți doi jurnaliști pe care Bot a vrut să-i târască în acest proces civil. Mă simt și eu calomniată de elucubrațiile emise de Mălin Bot după ce a aflat sentința Tribunalului București.

Nu-l dau în judecată din simplu motiv că și el a făcut parte din „gruparea mea” redacțională, din vremea în care lucram la Adevărul, iar apoi l-am angajat în „gruparea lui Dan Andronic” de la evz.ro. Colegii noștri știu povestea, așa cum știu cât de mult a denigrat Mălin Bot ziarul care l-a plătit timp de 10 ani, i-a adus notorietate. Dar mai ales pe oamenii care l-au ajutat să-și consolideze cariera de jurnalist în București, el fiind puțin cunoscut ca ziarist în Timișoara. Dar asta nu face decât să confirme calitatea umană a unui individ.

Altădată făcea proteste în stradă pentru justiția Binomului și lăuda  judecătorul când câștiga el vreun proces, acum îl denigrează. Spune că Justiția e o Hidră, că a spălat penalii, că judecătoarea Anita Ioniți, care nu i-a condamnat pe jurnaliștii de la Evenimentul zilei, „este coruptă, o rușine a justiției”. Accentuează că aceste afirmații reprezintă o opinie a sa, căci așa spune că a înțeles el, că motivarea judecătoarei de la Tribunalul București sunt, de fapt, niște opinii ale ei. Deși aceasta citează jurisprudența europeană din plin.  În baza legii, însă, judecătoarea Anita Ioniți a decis: „Respinge exceptia inadmisibilității invocată de pârâți. Respinge ca neîntemeiata cererea de chemare în judecata formulată de reclamantul Bot Augustin-Mălin””, spune jurnalista EVZ Simona Ionescu.

Citiți materialul integral pe EVZ.ro

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!