Mălin Bot a pierdut procesul în care acuza că anumiți jurnaliști EVZ l-au denigrat: „Cum a ajuns asta judecătoare… Nu înțeleg”

Mălin Bot a pierdut procesul în care acuza că anumiți jurnaliști EVZ l-au denigrat: „Cum a ajuns asta judecătoare... Nu înțeleg”
Mălin Bot / Sursa: Facebook
Publicat: 03/10/2023, 10:11

Jurnalistul Mălin Bot, cunoscut în spațiul public pentru stilul său nonconformist de a relata faptele și opiniile sale în spațiul public și pe internet a pierdut în instanță procesul în care solicita compensații financiare împotriva de la anumiți jurnaliști de la Evenimentul Zilei (EVZ) pe care îi acuză că l-au amenințat cu acte de violență și l-au denigrat public.

Dezamăgit de rezultat, Mălin Bot, în trecut fost jurnalist chiar la ziarul Evenimentul Zilei, a avut o reacție virulentă la adresa judecătoarei care nu i-a dat dreptate în procesul cu jurnaliștii EVZ.

„Să vă zic de judecătorii ăștia. Este absolut încredibil cum a putut să ajungă asta judecătoare. Eu nu-mi dau seama dacă este incompetentă sau este coruptă (…) îi scoate basma-curată pe ăștia de la EVZ… cu toate denigrările, cu toate minciunile la adresa mea, amenințări cu violența. Totul i se pare normal doamnei judecător. În 42 de pagini, doamna judecător aberază.

(…) Doamna judecătoare spune că orice poate emite orice convingere despre oricine. Zice că „nu contează că aia (jurnaliștii EVZ n.red) au vorbit despre Mălin Bot și Mălin Bot a demonstat că sunt minciuni, pentru că sunt opiniile lor””, spune jurnalistul Mălin Bot într-un material video pe pagina sa de YouTube.

Judecătoarea Anita Ioniți scrie așa în motivarea deciziei ei: „Intentia care i-a animat pe pârâți în calitate de jurnaliști nu a fost niciodata aceea de a afecta imaginea reclamantului, ci de a aduce la cunoștința publicului fapte din viata profesională a acestuia (la care au asistat direct), astfel încât publicul să dețină toate informațiile necesare și să poată decide singur cât de profesionist, respectiv independent este reclamantul. (…) În prezenta cauză, jurnalistul independent Bot Augustin-Malin, cheama in judecata jurnaliștii pârâți, pentru aceleasi tipologii de fapte pe care acesta le-a săvârșit la adresa pârâtului Andronic”, a consemnat judecătoarea Anita Ioniți.

Redăm acuzațiile formulate de ziarul Evenimentul Zilei, un articol scris de Simona Ionescu:

„Mălin Bot a pierdut un proces. A pierdut un proces unde cerea niște bani, împotriva unor jurnaliști de la EVZ. Nemulțumit de acest lucru o atacă fățiș pe judecătoarea care a dat sentința. Într-un mod suburban, în stilul caracteristic. Spune că „delirează într-o motivare de 42 de pagini”. Și o calomniază, spunând că e coruptă și că „protejează gruparea din jurul mogulului penal Dan Andronic”. Nu-i convine atunci când Justiția nu-i acceptă provocările și agresivitățile.

Fac parte din „gruparea din jurul lui Dan Andronic” fiindcă lucrez la Evenimentul zilei și sunt colegă cu Dan Andronic din vremea în care Ion Cristoiu a lansat acest ziar care a făcut istorie în presă. La fel cu Mirel Curea și Laurențiu Daniel Ionescu, alți doi jurnaliști pe care Bot a vrut să-i târască în acest proces civil. Mă simt și eu calomniată de elucubrațiile emise de Mălin Bot după ce a aflat sentința Tribunalului București.

Nu-l dau în judecată din simplu motiv că și el a făcut parte din „gruparea mea” redacțională, din vremea în care lucram la Adevărul, iar apoi l-am angajat în „gruparea lui Dan Andronic” de la evz.ro. Colegii noștri știu povestea, așa cum știu cât de mult a denigrat Mălin Bot ziarul care l-a plătit timp de 10 ani, i-a adus notorietate. Dar mai ales pe oamenii care l-au ajutat să-și consolideze cariera de jurnalist în București, el fiind puțin cunoscut ca ziarist în Timișoara. Dar asta nu face decât să confirme calitatea umană a unui individ.

Altădată făcea proteste în stradă pentru justiția Binomului și lăuda  judecătorul când câștiga el vreun proces, acum îl denigrează. Spune că Justiția e o Hidră, că a spălat penalii, că judecătoarea Anita Ioniți, care nu i-a condamnat pe jurnaliștii de la Evenimentul zilei, „este coruptă, o rușine a justiției”. Accentuează că aceste afirmații reprezintă o opinie a sa, căci așa spune că a înțeles el, că motivarea judecătoarei de la Tribunalul București sunt, de fapt, niște opinii ale ei. Deși aceasta citează jurisprudența europeană din plin.  În baza legii, însă, judecătoarea Anita Ioniți a decis: „Respinge exceptia inadmisibilității invocată de pârâți. Respinge ca neîntemeiata cererea de chemare în judecata formulată de reclamantul Bot Augustin-Mălin””, spune jurnalista EVZ Simona Ionescu.

Citiți materialul integral pe EVZ.ro

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
De pe patul de moarte, un bărbat i-a mărturisit fiicei sale un secret teribil. Cine...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Un ciclon polar aduce ninsori în aproape toată ţara. Bucureştiul, acoperit de un strat de...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
2023: Ce salariu are un polițist de la Rutieră? Cât poate câștiga un șef
Cine este omul care ar fi ucis-o pe Doina, românca din Franța?! Autoritățile vin cu...
Cât costă mâncarea la cel mai mare târg de Crăciun din București: „În ce lume...
Accident rutier grav în județul Suceava. O tânără a murit, iar soțul său se află...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
Descoperire DE PROPORȚII în Arabia Saudită! Au DAT LOVITURA după ce...
ALERTĂ MAXIMĂ în toată Europa! Tragedia care s-ar putea întâmpla chiar DE CRĂCIUN
Zodiile predispuse să se îndrăgostească. Cupidon le surâde
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Profesoara: Bulă, dacă ai într-un buzunar 150 de lei și în celălalt ai...