Managerul Spitalului Județean BOTOȘANI, eliberat din funcție după decesul Alexandrei Ivanov

Managerul Spitalului Județean BOTOȘANI, eliberat din funcție după decesul Alexandrei Ivanov
Publicat: 23/08/2023, 17:30

Angel Călin, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, a fost eliberat din funcție.

Anunțul a fost făcut de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, care, de altfel, îl și numise pe acesta în funcție, în luna iulie.

În urma demiterii acestuia, conducerea interimară va fi asigurată de medicul Monica Adăscăliței, notează Monitorul de Botoșani.

„Am luat decizia încheierii mandatului domnului Iulian Angel Călin la conducerea Spitalului Județean de Urgență «Mavromati» Botoșani. Conducerea interimară Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani va fi asigurată de către doamna doctor Monica Adăscăliței.

Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple! Cine are de făcut o treabă, să o facă. Iar cine nu-și face treaba să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba să plece! Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora.

Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar”, transmite șefa Consiliului Județean, citată de B1 TV.

Angel Călin avea zero experiență în sănătate

Sursa citată mai notează că Angel Călin nu avea niciun fel de experiență în domeniul sănătății. Chiar și așa, el a fost numit în funcția de manager interimar după ce fostul manager, Doina Caba, a demisionat.

Călin a terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani.

Întrebat în 17 iulie de reporterul G4Media de ce a acceptat o funcție pentru care nu are nici o pregătire academică și profesională, Angel Iulian Călin a spus că are „o expertiză acumulată prin prisma experienței în diferite funcții”.

Demiterea vine după moartea Alexandrei Ivanov

Demiterea lui Călin vine după cazul Alexandrei Ivanov, o femeie însărcinată care a încetat din viață la spitalul din Botoșani din cauza unor neglijențe grave.

Tânăra a murit sub ochii medicilor, în Botoșani. Trei copii minori au rămas orfani de mamă, după ce femeia s-a stins din viață sub privirile cadrelor medicale.

Totul a început în noaptea de joi spre vineri, când Alexandra, în vârstă de doar 25 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a început să sângereze.

A sunat imediat la 112. Era ora 22:51.

La scurt timp, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns la domiciliul său, în municipiul Botoșani.

La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate.

Echipajul de ambulanță s-a deplasat la locul solicitării, a preluat pacienta care, potrivit raportului medical, „prezenta paliditate tegumentară, cu sindrom vertiginos și sângerări”. Femeia a fost preluată și dusă la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani.

După ce a ajuns la spital, Alexandra a vorbit cu soţul său prin mesaje. Ceea ce îi povestește soțului ei este absolut halucinant. Tânăra spune că i s-a pus un calmant, care nu avea niciun efect.

Ulterior, Alexandra își informează soțul că abia a doua zi va veni medicul să o opereze. Ea spune că doctorul la care tânăra era înscrisă era acasă, iar medicii de gardă i-au spus că nu reprezintă o urgență. În pofida durerilor atroce, tânăra se interesează de copii, fără să știe că trăiește ultimele clipe de viață. Bărbatul îi dă mesaj la ora 6:40 că unul dintre copii s-a trezit.

Tânăra, sfâșiată de durere, îi mai trimite un mesaj. „Nu mai pot”, iar la scurt timp vine apelul de la maternitate ca Alexandra a murit.

Potrivit medicilor, dimineață, starea tinerei s-a agravat iremediabil
Aceasta a avut o hemoragie masivă, cu sângerare inclusiv la nivelul căilor aeriene. A fost dusă la Terapie Intensivă. Dar a fost mult prea târziu. Era ora 8:20.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a demarat o anchetă imediat după deces, pentru a se stabili dacă procedurile medicale au fost respectate.

Sursa foto: monitorulbt.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto