Marcel Ciolacu a desenat cu copii de 1 Decembrie: „Să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune”

Marcel Ciolacu a desenat cu copii de 1 Decembrie: „Să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune”
Sursa/ Facebook - Marcel Ciolacu
Publicat: 01/12/2023, 13:10
Actualizat: 01/12/2023, 14:31

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut un mesaj cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României. În acest context, primul ministru a precizat că s-ar bucura „să retrăim spiritul unității care i-a înflăcărat pe înaintașii noștri de acum 105 ani, înfăptuitorii Marii Uniri”.

Prezent la ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, Marcel Ciolacu le-a urat un sincer „la mulți ani” românilor cu prilejul sărbătoririi a 105 ani de la înfăptuirea Marei Uniri.

Premierul a transmis un mesaj de unitate românilor din toate colțurile lumii, mai ales în contextul în care prezentul ne provoacă să facem față unor situații pe care, spune premierul, „cu greu le-am fi anticipat cu câțiva ani înainte”.

Este Ziua Națională a României, sărbătoarea tuturor românilor, o zi în care m-aș bucura să retrăim spiritul unității care i-a înflăcărat pe înaintașii noștri de acum 105 ani, înfăptuitorii Marii Uniri. Prezentul ne provoacă să facem față unor situații pe care cu greu le-am fi anticipat cu doar câțiva ani înainte și care pun o lume întreagă la încercare, iar România nu este nici ea ocolită, a transmis premierul României.

Marcel Ciolacu a făcut referire și la semnificația zilei de 1 Decembrie 1918, amintind de acțiunea colectivă a înaintașilor noștri care poate fi și astăzi o învățătură pentru a putea face față la problemele prezentului.

„Istoria și Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unității noastre și, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective. Acest lucru implică eforturi din partea tuturor și, mai ales, o înțelegere a preocupărilor fiecărui român. Consider că mesajul de unitate al acestei zile ar trebui să fie prezent în orice acțiune a noastră, indiferent dacă ne referim la cetățeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau la clasa politică”, a adăugat premierul.

În final, Marcel Ciolacu le-a transmis și un mesaj de optimism românilor din toate colțurile lumii. Le-a spus că o României puternică este orientată spre viitor și dezvoltare, valori care să se reflecte și în plan economic, asta ca o promisiune a angajamentul premierului de la Palatul Victoria.

Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți și al fiecărui cetățean. O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viața de zi cu zi a românilor, este un obiectiv firesc, capabil să ne unească. La mulți ani, tuturor românilor! La mulți ani, Romania, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a sărbătorit cu copii și adulții de 1 Decembrie

Când a vorbit de viitor, premierul s-a gândit la tinerele generații: „Să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți, dar – mai ales – viitorul copiilor și tinerilor români”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a desenat cu copii, care i-au pictat premierului tricolorul în palmă.

După pozele cu copii, Marcel Ciolacu i-a salutat și pe părinți și bunici. Premierul a făcut selfie-uri cu românii prezenți în piața Arcului de Triumf din Capitală, veniți să vadă parada militară de Ziua Națională.

Românii sunt eroii acestei zile, ca întotdeauna! Ei duc mereu această țară mai departe! La mulți ani, România, a mai scris Ciolacu pe Facebook.

Sursa: Facebook/ Marcel Ciolacu

CITIȚI ȘI:

Nicolae Ciucă, de Ziua Națională a României: Iubirea de țară stă în inimă și în faptă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Zodii cu mare noroc de Florii. Vor trăi bucurii explozive
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică