Marea Britanie și SUA se tem că Rusia ar putea pregăti un atac cu arme chimice în Ucraina

Marea Britanie și SUA se tem că Rusia ar putea pregăti un atac cu arme chimice în Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/03/2022, 03:45

Marea Britanie și SUA se tem că Rusia ar putea pregăti un atac cu arme chimice în Ucraina, după ce oficialii de la Kremlin au susținut, fără dovezi ferme, că SUA au sprijinit un program de arme biologice în țară, relatează The Guardian.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat miercuri că Rusia a făcut „afirmații false despre presupusele laboratoare de arme biologice ale SUA și dezvoltarea de arme chimice în Ucraina”, și a adăugat că acuzațiile au avut ecou la Beijing.

„Acum, că Rusia a făcut aceste afirmații false și China a susținut aparent această propagandă, ar trebui să fim cu toții atenți ca Rusia să nu folosească eventual arme chimice sau biologice în Ucraina sau să creeze o operațiune cu steag fals folosindu-le”, a scris Jen Psaki, pe Twitter potrivit The Guardian.

Ei spun, într-o evaluare, că un atac „absolut înfiorător” asupra capitalei ucrainene ar putea fi declanșat în timp ce forțele ruse încearcă să depășească problemele logistice care aparent au afectat trupele care se îndreptau spre Kiev.

„Cred că avem motive întemeiate să fim îngrijorați de posibila utilizare a armelor neconvenționale, parțial din cauza a ceea ce am văzut s-a întâmplat în alte teatre (de război, n.r). Așa cum am menționat mai devreme, de exemplu, ceea ce am văzut în Siria, parțial pentru că am văzut un pic de pregătire a scenei pentru asta în afirmațiile de tip „steag fals” care apar, precum și în alte indicii. Deci este o îngrijorare serioasă pentru noi”, a spus un oficial occidental.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase