Marian Zlotea apare pe pagina Poliției Române, la „Persoane urmărite”, după ce a fugit din țară, de frica pușcăriei!

Marian Zlotea apare pe pagina Poliției Române, la „Persoane urmărite”, după ce a fugit din țară, de frica pușcăriei!
Marian Zlotea, pe pagina Poliției Române
Publicat: 14/01/2021, 10:28

Fostul șef al ANSVSA, Marian Zlotea, care a fost și europarlamentar, a fost condamnat, miercuri, la 8 ani și 6 luni de închisoare, apare de joi pe pagina Poliției Române, la secțiunea „Urmăriți”.  Acesta a anunțat că a părăsit România și a solicitat statut de refugiat politic în altă țară.

Poliția Română i-a pus lui Zlotea fotografia pe pagină de urmăriți, după ce acesta a fugit din țară, fiind comndamnat la închisoare cu executare!

Zlotea spune că este nevinovat

Fostul europarlamentar a scris miercuri seară pe o rețea de socializare că este nevinovat, iar condamnarea la 8 ani și 6 luni dispusă miercuri de Curtea de Apel București o consideră „nedreaptă”, „dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați”.

„Toată povestea s-a creionat în jurul acțiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electorală din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupție și trafic de influență fără nicio probă în acest sens. Instanta de fond a Tribunalului București a dispus în ceea ce mă privește o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineînțeles că am considerat-o nedreaptă și am atacat-o. Instanța de apel nu a respectat niciun drept la apărare pe tot parcursul procesului schimbând în penultimul termen al pronunțării încadrarea în trafic de influență fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părțile implicate”, afirmă Zlotea.

Va ataca decizia la ÎCCJ și CEDO

Acesta subliniază că va ataca această decizie la ÎCCJ, la CEDO și la toate instituțiile europene abilitate pentru a-și dovedi nevinovăția.

„Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea că nu există nicio probă care să mă incrimineze. Plătesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în fața deținătorilor puterii absolute. Ultimele alegeri parlamentare și tot ce s-a întâmplat cu acestea sunt dovada clară că democrația a fost confiscată în această țară. În 4 decembrie 2020 am fost amenințat că dacă nu voi renunța la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare în acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat și am plecat din țara și nu am asistat la monitorizarea electorală pe care o desfășuram in calitate de președinte al ATRNU! În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregătească am părăsit Romania și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară. Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO”, mai afirmă Marian Zlotea.

Fostul europarlamentar a fost condamnat la 8 ani și 6 luni pentru fapte pe care le-ar fi făcut în perioada când era preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.