CUTREMURĂTOR. Ce le-a spus anchetatorilor adolescentul care a omorât o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova. „Am crezut că…”

CUTREMURĂTOR. Ce le-a spus anchetatorilor adolescentul care a omorât o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova. „Am crezut că...”
Publicat: 28/06/2023, 10:13
Actualizat: 28/06/2023, 10:25

Crima teribilă din Craiova a șocat toată România. Un elev de la Liceul Militar din Craiova a măcelărit doi tineri în Grădina Botanică din oraș, iar apoi, când a fost prins, avea zâmbetul pe buze. În timpul audierilor, el le-a spus anchetatorilor de ce ar fi o omorât-o pe Melisa, o fată de 14 ani, și l-a rănit grav pe iubitul ei, în vârstă de 19 ani. 

Totul s-a întâmplat marți, în jurul orei 16:00. Melissa, o fată de 14 ani din Craiova, se plimba cu iubitul ei, Emanuel Bădică, în vârstă de 19 ani. Ghinionul lor a fost că le-a ieșit în cale  Mario Alexandru Fojică, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova. Acestea din urmă s-ar fi uitat insistent la Melissa, iar Emanuel i-ar fi atras atenția că nu e ok ceea ce face.

Acela a fost momentul în care s-a dezlănțuit iadul. Mario a scos un cuțit din ghiozdan și l-a atacat brutal pe Emanuel. Apoi, a înjunghiat-o în repetate rânduri și pe fata de doar 14 ani.

Imediat după aceea, a plecat liniștit de la locul crimei, trecând chiar pe lângă un echipaj de poliție.

„Dumnezeule, veniți repede!”

Cele două victime au fost găsite de un trecător, care a alertat imediat autoritățile.

„Alo, veniți repede în Grădina Botanică. Un tânăr zace într-o baltă de sânge. Dumnezeule, veniți repede! Este și o fată cu gâtul tăiat”, a spus bărbatul care a sunat la 112.

La fața locului au mers rapid mai multe echipaje de poliție, dar și cadre medicale.

Când au ajuns la locul crimei, s-au îngrozit. Emanuel Bădică pierduse nu mai puțin de patru litri de sânge și era în agonie. „Mor, mor…”, spunea el.

Meliss Lungu era foarte aproape de el și nu mai era conștientă, chiar dacă inima nu a încetat să îi bată. În zadar au încercat medicii să o salveze. După o oră în care au resuscitat-o, nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul.

Iubitul fetei ucise avea răni în zona cervicală, abdomen și torace și acum se zbate între viață și moarte. Medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

„Pacientul este în continuare internat în clinica ATI, în stare extrem de gravă, instabil, primește tratament de terapie intensivă complex și este susținut, este în permanență monitorizat, supravegheat și îngrijit de o echipă multidisciplinară de specialiști. Prognosticul este unul rezervat”, au spus, pentru GÂNDUL, surse medicale.

Mai multe candele sunt aprinse la locul crimei din Grădina Botanică din Craiova / Sursa foto: Gandul
Mai multe candele sunt aprinse la locul crimei din Grădina Botanică din Craiova / Sursa foto: Gandul

„Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul”

Șocant este că imediat după atacul deosebit de sângeros, agresorul a plecat calm de lângă cele două victime ale sale. A mers spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice și, pe o alee, chiar s-a întâlnit cu o patrulă de la Poliția Locală. Oamenii legii l-au întrebat unde merge și, cu zâmbetul pe buze, Mario a răspuns că s-a plimbat și acum pleacă acasă.

Nu a mai durat mult și apelul la 112 a anunțat cumplitul act de cruzime de care a fost capabil adolescentul de doar 17 ani. A fost depistat rapid de polițiști și nu a opus rezistență când l-au imobilizat. Sinistru este faptul că el chiar zâmbea în fața organelor de ordine publică.

Au urmat ore întregi de audieri, în cadrul cărora Mario a spus că nu-i cunoștea pe cei pe care i-a înjunghiat. Ar fi trecut pe lângă ei și, la un moment dat, băiatul care o însoțea pe fată i-ar fi reproșat că s-a uitat ciudat la prietena lui. A început o ceartă între ei și tânărul i-ar fi dat o palmă, scrie Adevărul.

„Mi-am pus mănuși, o mască și am scos maceta din rucsac“, a spus adolescentul. L-a înjunghiat pe tânărul de 19 ani, apoi a atacat-o brutal și pe fata de 14 ani. „Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul“, a spus senin Mario.

Adolescentul de 17 ani, elev la liceul militar din Craiova, suspectat de crimă
Adolescentul de 17 ani, elev la liceul militar din Craiova, suspectat de crimă

Emi urma să susțină ultima probă de Bac

Emanuel Bădică urma să susțină ultima probă a examenului de bacalaureat. Era elev al Colegiului Național „Ștefan Velovan” și ironia sorții face că sora tânărului care l-a înjunghiat pe Emi să fi absolvit același liceu, acum fiind studentă la Facultatea de Drept.

La rândul ei, Meliss susținuse Evaluarea Națională iar miercuri urma să primească rezultatele.

Mario, dus miercuri la instanță cu propunere de arestare preventivă

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că în după-amiaza zilei de marți, 27 iunie, un tânăr de 17 ani s-a întâlnit cu cele două victime, o minoră de 14 ani și un tânăr de 20 de ani, între aceștia izbucnind un conflict în urma căruia tânărul de 17 ani ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit celor două victime.

Din nefericire, în urma evenimentului minora a decedat, tânărul fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, conform Poliției Dolj.

În baza probelor anchetatorilor, miercuri, tânărul de 17 ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și de tentativă la omor, fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

În cursul zilei de miercuri, urmează să fie propusă arestarea preventivă a acestuia.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern