Mărturisirea emoționantă a văduvei lui Dan Spătaru: ”Singurătatea mă apasă de când s-a dus el, nu știam ce înseamnă depresia”

Mărturisirea emoționantă a văduvei lui Dan Spătaru: ”Singurătatea mă apasă de când s-a dus el, nu știam ce înseamnă depresia”
Mărturisirea emoționantă a văduvei lui Dan Spătaru
Publicat: 23/07/2021, 17:23
Actualizat: 23/07/2021, 17:33

Pe data de 8 septembrie 2004, cântărețul Dan Spătaru se stingea din viață în urma unui infarct, lăsând în urmă o soție și o fiică îndurerate, dar și o carieră muzicală de excepție pe parcursul căreia a încântat sufletele a milioane de români.

De la ”Țărăncuță, Țărăncuță” și până la ”Drumurile noastre”, Dan Spătaru a fost un simbol muzical al mai multor generații, iar melodiile sale sunt fredonate chiar acum, la aproape 17 ani de la trecerea în neființă a artistului. Practic, melodia ”Drumurile” nu poate lipsi din niciun playlist al românilor, indiferent de trendul muzical contemporan.

Dan Spătaru – căruia i se mai spunea și ”Regele Aplauzelor” – și Sidonia au fost căsătoriți timp de 16 ani, având și o fată, Dana Spătaru.

Sidonia Spătaru: ”Nu mai am un moral bun, văd negru totul”

Văduva lui Dan Spătaru, fostă balerină, nu fuge de cuvinte și recunoaște că dispariția artistului a lăsat un gol imens în sufletul său. Așa a învățat, practic, ce înseamnă depresia, iar singurătatea este apăsătoare în fiecare zi.

”Sufăr de o depresie încă de când a murit Dan. Acum, ea s-a accentuat. Nu mai am un moral bun, văd negru totul… Pe 8 septembrie se împlinesc 16 ani de când a plecat soțul meu. Singurătatea mă apasă de când s-a dus el… Nu știam cum se manifestă depresia”, a mărturisit Sidonia Spătaru pentru click.ro.

La momentul interviului, Sidonia Spătaru urma să fie supusă unei operații de hernie, dezvăluind, cu tristețe, că va fi internată la Spitalul Militar, acolo unde – cu ani în urmă – fusese operat și Dan Spătaru, de același medic.

”Din cauza unui nerv, nu simțeam laba piciorului. Și acum stau în casă de două luni, pentru că nu pot să merg. Am fost la Spitalul Militar unde mă voi opera de hernie de disc, la medicul la care s-a operat și Dan. Sunt pe mâini bune. Vineri (n.red. – anul acesta, pe 2 iulie) e operația, de aceea sunt așa agitată. Nu este o operație ușoară. Cred în Dumnezeu, sunt un bun creștin și cred că va fi bine, iar recuperarea trebuie să o fac undeva aproape de casă, să nu merg mult”, a mai declarat Sidonia Spătaru.

Sidonia Spătaru: ”Sufăr de o depresie încă de când a murit Dan”

Dan Spătaru și comoara muzicală pe care a lăsat-o în urmă

Dan Spătaru s-a născut pe data de 2 octombrie 1939, în Aliman, județul Constanța. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct, dar artistul a lăsat în urma sa o comoară muzicală care nu se va devaloriza niciodată.

Mulți spun că a fost un adevărat fenomen al muzicii ușoare din România, iar aproape toate cântecele interpretate de el s-au transformat, rapid, în șlagăre, fiind ascultate și fredonate de români din toate generațiile.

Artistul a înregistrat piese memorabile, printre care pot fi amintite, ”Drumurile noastre”, ”Țărăncuță, țărăncuță”, ”În rândul patru”, ”Nici o lacrimă”, ”Nu m-am gândit la despărțire”, ”Oare, oare, îți pare rău” și multe altele.

Trebuie menționat, nu în ultimul rând, că Dan Spătaru a bătut – în Cuba – recordul la aplauze: a fost aplaudat, la scenă deschosă, 16 minute și 19 secunde.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Gigi Becali plânge în hohote în fața preoților! Imagini tulburătoare cu miliardarul, în cadrul unui...
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ea este femeia care i-a luat mințile lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 82...
Fotbalistul lui Dinamo, înjunghiat cu sabia de interlopul `Fane Căpățână`, lider al antivacciniştilor: `De ce...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Care e, de fapt, zodia binecuvântată de Dumnezeu
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Dan Bittman: „Nu există niciun scenariu roșu în Timișoara. Este o minciună sinistră”
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Denise Rifai, ULUITOR în propria emisiune! Dezvăluiri FABULOASE. Ce a făcut la MISA, la 'spirală'...
BOMBĂ! Dan Bittman, anunț ȘOC: ‘Să văd dacă sunt un dobitoc’
Un CONSILIER din PORTUL Constanța a fost numit ȘEFUL companiei naționale de AUTOSTRĂZI!
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Vestea care cutremură Europa: Lovitură devastatoare pentru Angela Merkel. Ce va urma?
Nenorocirea care va lovi România. Repetăm tragedia din Lombardia. Nu vom scăpa
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...