Medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, audiat de procurori. Ce a spus Cătălin Apostolescu la ieșire

Medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, audiat de procurori. Ce a spus Cătălin Apostolescu la ieșire
Medicul Cătălin Apostolescu, directorul medical de la „Matei Balș”. Sursă foto: Gândul
Publicat: 31/01/2021, 14:40
Actualizat: 31/01/2021, 14:44

Cătălin Apostolescu, medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la Institutului „Matei Balș”, a fost audiat de anchetatori, duminică dimineață, potrivit surselor GÂNDUL.RO.

UPDATE: Medicul Apostolescu, care este și purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”, a fost audiat timp de peste două ore, în ancheta privind incendiul în urma căruia şapte pacienţi au decedat, cinci la faţa locului, iar alții în spitalele unde erau transferați.

La ieşirea de la audieri, medicul le-a declarat jurnaliștilor că personalul medical a făcut tot ce le-a stat în putință pentru a îi scoate pe pacienți cât mai repede din saloane. De asemenea, medicul Apostolescu a spus că aceștia nu au putut sparge ferestrele deoarece sunt din termopan și a mulțumit Colegiului Medicilor pentru că i-au oferit sprijin juridic. „Vreau să mulţumesc pentru sprijinul pe care îl primesc de la Colegiul Medicilor prin faptul că mi-au asigurat un avocat”, a adăugat medicul Cătălin Apostolescu.

––––

În cursul zilei de duminică vor fi audiate și asistentele care se aflau de gardă în noaptea incendiului. Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL.RO că duminică vor fi audiate șa Serviciul Omoruri șase persoane de la „Matei Balș”: cinci asistente și medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”.

Anchetatorii vor continua și astăzi cercetările la „Matei Balș”.

Ancheta la locul incendiului de la Institutul „Matei Balş”, soldat cu moartea a şase persoane continuă duminică, iar identificarea victimelor pe baza probelor ADN este în curs, anunţă autorităţile, care precizează că au fost audiate 6 persoane, inclusiv rude ale victimelor, şi că sunt verificate apărarea contra incendiilor şi mentenanţa instalaţiilor.

Medicii legiști au finalizat necropsiile primelor cinci victime din incendiul devastator de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, în urma căruia șase pacienți și-au pierdut viața. O a şasea victimă, respectiv un bărbat, a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Procurorul de caz, Alexandru Anghel: „Se pare că au fost un incendiu și două explozii”

„Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cadavrele şi trimise la INML. În cursul zilei de mâine, vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialiştii de la INSEMEX Petroşani, pentru a ne lămuri în legătură cu împrejurările producerii incendiului. Cercetarea la faţa locului trebuie să fie una foarte minuţioasă, nu se poate termina astăzi. Azi, am ridicat cadavrele şi am făcut o primă evaluare. Mâine, reluăm tot cu specialiştii de la INSEMEX. (…) Au fost ridicate documente, urmează să fie analizate. Este un volum destul de mare de documente ridicate, nu putem trage încă o concluzie. (…) Există camere de supraveghere şi au fost ridicate imagini şi urmează să fie analizate. În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului”, declara vineri seara procurorul Anghel.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York