Melinda, fata de 13 ani găsită după șapte zile de dispariție din Sighetu Marmației, REFUZĂ să se întoarcă acasă / Ce le-a povestit psihologilor

Melinda, fata de 13 ani găsită după șapte zile de dispariție din Sighetu Marmației, REFUZĂ să se întoarcă acasă / Ce le-a povestit psihologilor
Publicat: 16/11/2023, 16:47
Actualizat: 16/11/2023, 16:48

Sara Melinda Moiș, fata de 13 ani găsită după șapte zile de dispariție din Sighetu Marmației, refuză să se întoarcă acasă. În fața psihologilor, adolescenta a mărturisit că nu mai suportă certurile dintre părinții ei.

Fata de 13 ani a fost găsită după o săptămână de la dispariție, de şeful Poliţiei Locale, în casa unui bărbat suspectat că a abuzat de ea. Ea spune că nu vrea să se întoarcă acasă pentru că s-a săturat să asiste la certurile dintre părinții ei.

Expertiza psihiatrică, necesară în acest caz

Noi vrem să cerem o expertiză psihiatrică. Să vedem ce se întâmplă şi în familia fetei şi să vedem dacă acceptă să se întoarcă în familie. Dacă totul este în regulă, ar fi mai bine pentru copil să revină în familie, dacă neînţelegerile sunt mărunte şi nu o afectează grav şi nu o pun pericol. Dacă nu, vom vedea ce e mai bine pentru ea şi se poate institui o măsură adecvată”, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, Silviu Ungur.

Conform sursei citate, reprezentanții Protecției Copilului vor ca fata să fie supusă unei expertize psihiatrice, în condiţiile în care o expertiză psihologică în cazul adolescentei a fost deja făcută. Expertiza psihiatrică va fi făcută la Cluj-Napoca.

În timpul interviurilor date în faţa psihologilor, fata a povestit că a plecat de acasă din cauza neînţelegerilor dintre părinţi, ea afirmând că nu a mai „suportat certurile dintre ei”, conform unor surse citate de News.ro.

„Ea a vrut”. Primele declarații ale bărbatului care a sechestrat-o și violat-o pe Melinda

Până acum, oamenii legii au descoperit că Melinda îl cunoștea de mai multă vreme pe bărbatul în casa căruia a fost găsită. Din câte se pare, acesta îi dădea droguri copilei, el fiind cunoscut ca un consumator.

Cei doi se știau și, cumva, individul a convins-o pe Melinda să-i trimită poze cu ea în ipostaze indecente. Ulterior, el a amenințat-o pe fată că va trimite fotografiile profesorilor de la școală și familiei.

În ziua dispariției, Melinda a fost chemată acasă la el de bărbat, dar a refuzat să meargă. Speriată de amenințările primite, copila a fugit de acasă și a mers în Parcul Grădina Morii, din Sighet, cu gândul să se sinucidă.

Tocmai bărbatul în cauză a salvat-o de la înec, dar apoi a dus-o pe fată acasă la el, unde au început abuzurile. Se pare că minora a fost abuzată sexual de acesta.

Şi în trecut a mai avut tentative de sinucidere! Din informaţiile noastre, şi acum a avut intenția de a se sinucide şi această persoană a salvat-o de la înec”, a declarat Mihai Gherman, comisar-șef al IPJ Maramureș.

În discuțiile cu polițiștii, agresorul neagă că ar fi abuzat-o pe fetiță: „Nu am violat-o, domne, ea voia să fim împreună. I-am zis să îşi continue şcoala şi să meargă mai departe (…) Nu am ştiut că e dispărută”.

Unul dintre vecini susține că a văzut-o pe fetiță – „A fost drogată. Am văzut când a dus-o, că el era sub influența drogurilor”.

Recompensă pentru găsirea Melindei

Autorităţile caută să afle de la părinți de ce Melinda refuză să se întoarcă acasă. Sara Melinda Moiş, în vârstă de 13 ani, a plecat de acasă pe 6 noiembrie.

În aceeaşi zi, familia a anunţat dispariţia fetei la Poliţia din Sighetu Marmaţiei. Rudele Melindei au povestit că este prima dată când aceasta pleacă de acasă şi nu mai revine şi tot ele au anunțat și o recompensă. (Detalii suplimentare puteți citi aici…).

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?