Mesajul polițiștilor pentru șoferii care circulă iarna cu anvelope uzate: „Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie”

Mesajul polițiștilor pentru șoferii care circulă iarna cu anvelope uzate: „Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie”
FOTO - Facebook.com/www.politiaromana.ro
Publicat: 29/01/2023, 21:15
Actualizat: 29/01/2023, 21:19

Poliţia Română a distribuit duminică, pe Facebook, fotografia unui cauciuc extrem de uzat, folosit de un șofer, deşi în cele mai multe regiuni ninge abundent, iar unele drumuri sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului.

„Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme… Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie. Aşa ajunge maşina pe care o conduci un pericol”, au transmis reprezentanții Poliţiei Române.

Postarea respectivă vine în contextul în care mai multe drumuri din ţară sunt închise, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, stratul de zăpadă fiind consistent în mai multe regiuni din ţară.

Conducătorii auto trebuie să știe că, potrivit legislaţiei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase