Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Temperaturi bizare în luna iulie în Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Temperaturi bizare în luna iulie în Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord
Publicat: 10/06/2022, 10:57

Deși meteorologii Accuweather anunțaseră temperaturi ridicate vara aceasta pe litoral, iată că prognoza a fost modificată, iar vremea nu va mai fi așa călduroasă cum se așteptau specialiștii.

Luna iulie este, în general, considerată cea mai călduroasă lună a anului, motiv pentru care, în limbaj popular, ea mai este denumită și „luna lui cuptor”.

Ei bine, se pare că anul acesta nu va fi cazul de temperaturi foarte mari la mare. Potrivit noii prognoze Accuweather, se pare că abia vom găsi zile în care maximele vor depăși 30 de grade.

Astfel, se pare că vom avea anul acesta o lună iulie atipică la malul mării.

Temperaturi mai scăzute decât de obicei în Mamaia, Vama Veche și Eforie

Spre exemplu, potrivit prognozei celor de la Accuweather, în Mamaia, cele mai multe zile din luna iulie vor avea temperaturi maxime situate în jurul a 27 până la 28 de grade Celsius, dar vor fi și zile mai răcoroase.

Prognoza pentru luna iulie în Mamaia – Sursa foto: Accuweather

Situația este cam aceeași și în Vama Veche, unde, potrivit celor de la Accuweather, temperaturile maxime nu vor ajunge la 30 de grade Celsius.

Prognoza pentru luna iulie în Vama Veche – Sursa foto: Accuweather

Vremea nu va fi cu mult diferită nici la Eforie Nord, după cum se poate vedea în prognoza de mai jos.

Prognoza pentru luna iulie în Eforie Nord – Sursa foto: Accuweather

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 13 iunie – 11 iulie 2022. În prima săptămână,specialiștii anunță vreme călduroasă, local caniculară, în special în zona de câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 de grade, în creştere din 18 – 19 iunie. Nu scăpăm de ploi, vijelii și grindină, mai ales în zonele montane şi submontane, potrivit specialiștilor ANM.