„Micii groazei”, descoperiți la Costinești. Erau preparați încă din 2020. Cum să mănânci așa ceva? | VIDEO

Publicat: 07/08/2022, 15:24
Actualizat: 07/08/2022, 15:25

Polițiștii din Constanța au descins sâmbătă la o societate comercială din Costinești, unde au descoperit tone de carne stricată. De exemplu, micii descoperiți erau produși în 2020, fiind foarte închiși la culoare.

„Ieri, 6 august a.c., poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au pus în aplicare un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate”, se arată într-un comunicat, transmis duminică de IPJ Constanța.

Șase tone de alimente expirate

Potrivit sursei citate, în urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020.

„Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii”, spun reprezentanții Poliției.

În imaginile publicate de IPJ Constanța se poate vedea cât de alterată este carnea. De exemplu, micii descoperiți sunt aproape negri.

„Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, mai spun reprezentanții Poliției.

La acțiunea de la Costinești au participat și reprezentanții ANPC.