Microbuz cu refugiaţi din Ucraina, implicat într-un accident în Bihor. În microbuz se aflau 11 persoane, dintre care 5 copii

Microbuz cu refugiaţi din Ucraina, implicat într-un accident în Bihor. În microbuz se aflau 11 persoane, dintre care 5 copii
Sursa FOTO: ISU Crișana
Publicat: 01/03/2022, 23:09

Un microbuz cu 11 persoane cu numere de Ucraina a fost implicat într-un accident marţi seara în Bihor.  Microbuzul se deplasa în coloană cu alte maşini cu numere de Ucraina, relatează presa locală.

Microbuzul implicat în accidentul rutier se deplasa pe direcţia Satu Mare – Oradea, de unde ucrainenii voiau să ajungă la unul dintre punctele de frontieră cu Ungaria pentru a ieşi din ţară. Se pare că refugiaţii s-au dus întâi la frontiera Petea (Satu Mare), însă fiindcă acolo s-au format cozi mari, au ales să încerce să iasă în Ungaria prin Borş I sau Borş II, arată sursele ebihoreanul.ro.

„Pompierii militari din cadrul staţiei Valea lui Mihai şi echipajul TIM al SMURD Oradea au intervenit în această seară pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe DN19 la ieşirea din localitatea Valea lui Mihai spre Curtuişeni. În accident au fost implicate 11 persoane, din care 6 adulţi şi 5 copii, aflaţi într-un microbuz cu numere de Ucraina”, a transmis, marți, în jurul orei 20.30, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit reprezentantei ISU, „echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea şi pompierii militari paramedici au evaluat persoanele implicate în accident şi au acordat îngrijirile care se impuneau unui bărbat şi unei femei, cele două victime fiind transportate ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea”.

În imaginile făcute publice de ISU Crişana se poate vedea că microbuzul a ajuns în afara carosabilului şi s-a răsturnat.

Poliţia Bihor a transmis, marţi seara, primele date legate de dinamica accidentului, care arată că microbuzul a intrat în depăşirea unui autoturism, tot cu numere de Ucraina, însă la revenirea pe banda sa de circulaţie a lovit maşina, a derapat şi s-a răsturnat.

„Marți, 1 martie a.c., în jurul orei 18.28, pe D.N. 19, la ieșire din localitatea bihoreană Valea lui Mihai, un bărbat de 27 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea un autovehicul de transport persoane 8+1, pe direcția Satu Mare – Oradea, a efectuat manevra de depășire a autoturismului care se deplasa în fața sa, condus de un bărbat de 37 de ani, din Ucraina. La revenirea pe banda sa de circulație, a acroșat autoturismul condus de bărbatul de 37 de ani, a derapat și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare”, a transmis Ioana Lascău, ofiţer de presă al IPJ Bihor.

În urma accidentului rutier, o femeie de 27 de ani și un bărbat de 32 de ani, ambii pasageri în autovehiculul de transport persoane, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital, a precizat reprezentanta Poliţiei Bihor.

Polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York