Mihai Fifor și motivele pentru care ar trebui demis Guvernul Cîțu: ”Orice zi în plus cu guvernul actual înseamnă mai multă sărăcie și hoție”

Mihai Fifor și motivele pentru care ar trebui demis Guvernul Cîțu: ”Orice zi în plus cu guvernul actual înseamnă mai multă sărăcie și hoție”
Mihai Fifor și motivele pentru care ar trebui demis Guvernul Cîțu
Publicat: 28/06/2021, 14:58

Partidul Social Democrat (PSD) a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu, iar aceasta va fi dezbătută și votată în Parlament marți, 29 iunie.

Deputatul PSD Mihai Fifor – președinte al PSD Arad – prezintă, în mediul online, motivele pentru care Guvernul Cîțu ar trebui demis în urma acestei moțiuni de cenzură. Guvernul Cîțu reprezintă ”mai multă sărăcie și hoție”, notează Fifor, iar România traversează o perioadă de ”austeritate cronică” caracterizată prin ”crize economice și sociale” succesive și ”devastatoare”.

”Guvernul Cîțu trebuie demis mâine în urma moțiunii de cenzură. Orice zi în plus cu guvernul actual înseamnă mai multă sărăcie și hoție. Orice parlamentar responsabil, indiferent de orientarea sa politică, poate prin votul său să oprească afundarea României în austeritate cronică, într-o succesiune de crize economice și sociale devastatoare pentru marea majoritate a populației

Principalele motive pentru care Guvernul Cîțu trebuie demis:

  1. Încălcarea promisiunilor privind majorarea alocațiilor;
  2. Eșecul PNRR;
  3. Programul de austeritate asumat pentru un nou împrumut împovărător;
  4. Datorii uriașe fără niciun beneficiu pentru România”, scrie Mihai Fifor pe pagina sa de socializare.

Mihai Fifor: ”Modul de-a dreptul obscen în care actuala putere sfidează și se încurcă în propriile minciuni”

În continuarea postării sale, Mihai Fifor dezvoltă cele patru motive invocate, inițial, argumentându-și avertismentele și insistând asupra ideii că ”Guvernul Cîțu a reușit să facă România de râs” din cauza Planului Național de Redresare și Reziliență propus.

”Minciunile repetate și bătaia de joc la adresa copiilor și a familiilor în privința alocațiilor – Este de neiertat modul de-a dreptul obscen în care actuala putere sfidează și se încurcă în propriile minciuni, cum încalcă repetat nu doar angajamentele ci și dispozițiile legale pe care ea însăși le-a emis. Nu este admisibil pentru un guvern, decât dacă este iresponsabil, să justifice neaplicarea legii în vigoare pe motiv că nu are bani! Dacă nu știe ori nu poate trebuie să plece!

Eșecul lamentabil în privința PNRR. Guvernul Cîțu a reușit să facă România de râs în UE – Este mai mult decât evidentă incompetența și superficialitatea actualului Executiv, care, nici după trei încercări, n-a fost capabil să prezinte un Plan Național de Redresare și Reziliență care să respecte criteriile și să fie aprobat de Comisia Europeană. Multe țări din UE au deja PNRR-urile aprobate: Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxembourg, Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia”, mai notează deputatul social-democrat.

”Guvernul Cîțu angajează noi împrumuturi uriașe”

Din nefericire, România ar putea fi ultima țară din UE care va avea PNRR aprobat și potrivit lui Mihai Fifor, România este condamnată la ”austeritate severă”, cu atât mai mult cu cât Guvernul Cîțu angajează alte împrumuturi – 15 miliarde de euro (PNRR) dar și ”alte zeci de miliarde de pe piața internațională”.

”Se prefigurează că România va fi ultima țară din UE care va avea PNRR-ul aprobat, undeva prin luna Octombrie, ceea ce înseamnă că niciun euro din avansul preconizat, de aproximativ 1,9 miliarde de euro, nu va ajunge-n țară anul acesta.

Austeritatea severă pe care o pregătesc României – Guvernul Cîțu, cu inconștiență și iresponsabilitate, angajează noi împrumuturi uriașe – 15 mld euro – PNRR, plus alte zeci de miliarde de pe piața internațională – cu prețul instituirii unei austerități de-a dreptul criminale, mult mai dură decât cea din 2010 când o altă guvernare de dreapta – Băsescu-Boc – a tăiat salariile și pensiile”, încheie Mihai Fifor postarea de pe pagina sa de Facebook.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADEVĂRUL în cazul Caracal! S-A AFLAT ce a făcut DINCĂ cu Luiza Melencu și Alexandra...
Scandal uriaș în plină grevă. Un profesor a fost bătut de soțul directoarei pentru că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....