Mihai Șora, despre cazul bebelușului mort după botez: „Nu este un boț de carne pe care să-l sucești…”

Mihai Șora, despre cazul bebelușului mort după botez: „Nu este un boț de carne pe care să-l sucești...”
Mihai Șora acuză un oficial al României trimis în SUA că l-a amenințat cu moartea: „Ce faci măi c***t cominternist! Sper să nu prinzi Crăciunul”
Publicat: 02/02/2021, 10:01

Filosoful Mihai Șora comentează cazul bebelușului din Suceava care a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, la botez.

Mihai Șora atrage atenția, pe Facebook, că un bebeluș este „o făptură fragilă”, iar preotul trebuie să treacă dincolo de gesturile rigide, mecanice, pentru a îndeplini „sarcina”.

”Un copilaș abia născut este o făptură fragilă, un mănunchi de viață și lumină, nu un boț de carne pe care să-l sucești, să-l răstorni, să-l învârtești până socotești tu că ți-ai îndeplinit „sarcina“. «Întreita cufundare» nu înseamnă să îneci pruncul.

Nimic nu este mai străin de taina botezului decât rigiditatea unor gesturi făcute mecanic, fără înțelegerea miracolului care este puiul acela de om din mâinile tale.

Dumnezeu să odihnească sufletul nevinovat al copilului, să aline durerea părinților și a preotului”, a transmis Mihai Șora, prin mesajul publicat pe Facebook.

Preotul anchetat în cazul bebelușului mort după botez, suspendat din funcție. Vasile Bănescu: Va suporta consecințele, ca orice om

Preotul sucevean care a oficiat botezul soldat cu moartea unui bebeluș a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunțat că preotul din Suceava a fost suspendat.

Oficialul BOR a explicat că preotul va fi sancționat „ca orice om”.

BOR, reacție în cazul bebelușului înecat în timpul botezului

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a oferit o primă reacție a BOR în cazul bebelușului înecat în timpul botezului. Biserica Ortodoxă Română a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta derulată pentru a desluși ce s-a întâmplat.

„Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult