Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă scăderea producției de grâu: „Este mai mică cu 15-18% față de anul trecut”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă scăderea producției de grâu: „Este mai mică cu 15-18% față de anul trecut”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 10/08/2022, 15:30

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, că s-a încheiat recoltarea culturii de grâu și că producția asigură consumul integral al țării, chiar dacă aceasta este mai mică cu 15-18% față de anul trecut.

„Am recoltat toată suprafața de grâu, producția e în magazii. Producția la grâu asigură consumul integral al țării și disponibilitatea pentru export. Întreaga producție este înmagazinată și păstrată în depozite, la fermieri și la procesatori.

A început și recoltarea de floarea-soarelui. La floarea-soarelui e prima dată când începem la această dată, seceta pedologică și temperaturile ridicate au accelerat procesele de coacere și dezvoltare.

Am început în 5 județe, întreaga producție va fi depozitată imediat. Am început pe suprafețele afectate, de acolo de unde natura ne-a indicat să facem asta”, a spus Petre Daea.

„Producția de grâu este cu 15, maxim 18% mai mică față de anul trecut”, a spus Petre Daea, la finalul ședințeie de Guvern de miercuri.

El spusese anterior că recoltarea grâului s-a încheiat, iar producția acoperă necesarul pentru piața internă și pentru export.

Ministrul Agriculturii a precizat că săptămâna viitoare va avea cifrele exacte despre producția din acest an.