Nelu Ploieșteanu, în stare critică la ATI după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Artistul este internat la Spitalul Floreasca din Capitală

Nelu Ploieșteanu, în stare critică la ATI după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Artistul este internat la Spitalul Floreasca din Capitală
Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani. Artistul avea COVID în formă gravă (FOTO: Mediafax Foto / Adriana Neagoe)
Publicat: 18/03/2021, 09:48
Actualizat: 18/03/2021, 13:38

Cântărețul Nelu Ploieșteanu este internat în secția ATI a Spitalului Floreasca, în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Artistul este intubat, plămânii săi fiind sunt grav afectați de boală.

Surse medicale, citate de Realitatea TV, susțin că acesta s-a prezentat la spital, acuzând stări de rău, dar inițial a refuzat să fie examinat în amănunt. Apoi, după două zile, s-a întors la spital într-o stare mult mai gravă.

Între timp, starea lui s-a deteriorat și mai mult, devenind critică. Saturația de oxigen e la jumătate în acest moment și plămânii îi sunt afectați în proporție de 70%.

Și mai grav este faptul că Nelu Ploieșteanu are diverse comorbidități, fapt ce îl încadrează în categoria de risc.

Nelu Ploieșteanu, internat și în 2013 la Floreasca

Cântărețul Nelu Ploieșteanu a fost internat, și în 2013, tot la Spitalul de Urgență Floresca din București, din cauza unor probleme respiratorii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală, dr. Bogdan Oprița, declara, atunci, că artistul a cerut discreție în privința stării lui de sănătate, singurele date care pot fi transmise făcând referire la probleme respiratorii.

Surse din anturajul cântărețului au spus, însă, că Nelu Ploieșteanu are pneumonie și de aceea a rămas internat la Spitalul Floreasca.

EXCLUSIV. Specialist în boli infecțioase: „COVID-19 va deveni un virus de sezon. Masca ne-a scăpat de gripă”. De ce recomandă medicul vaccinul Johnson & Johnson

Gheorghe Enache, medic primar în boli infecţioase și conferențiar universitar, a vorbit într-un interviu pentru GÂNDUL.RO despre vaccinul companiei Johnson & Johsnon, ser care va ajunge curând și în țara noastră. Totodată, specialistul în boli infecțioase spune că coronavirusul va deveni un virus de sezon, așa cum este și cel gripal.

Vaccinul dezvoltat de gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson este indicat în acest moment doar la persoanele de peste 18 ani. Serul este primul din cele omologate de OMS care necesită administrarea unei singure doze şi poate fi păstrat într-un frigider obişnuit, la temperaturi de 2-8 grade Celsius, timp de trei luni. La o temperatură de -20 de grade, valabilitatea sa este însă de trei ani.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: “E posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi!” De ce asistăm la o nouă explozie de infectări

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și consilier onorific al secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan, susține că România ar urma să înregistreze, din nou, 10.000 de infectări cu COVID-19 în fiecare zi, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Răzvan Cherecheș este îngrijorat de explozia de cazuri noi de COVID-19 din ultimele trei săptămâni și nu exclude posibilitatea ca, în zilele următoare, secțiile ATI din țară să nu mai aibă niciun loc disponibil.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Bursa din New York ar putea fi prima mare bursă cu tranzacții 24/7