O cântăreață a murit după ce s-a infectat intenționat cu COVID-19, ca să nu se vaccineze. Fiul îndurerat, către antivacciniști: „Vă disprețuiesc!”

O cântăreață a murit după ce s-a infectat intenționat cu COVID-19, ca să nu se vaccineze. Fiul îndurerat, către antivacciniști: „Vă disprețuiesc!”
O cântăreață a murit după ce s-a infectat voit cu COVID-19, ca să nu se vaccineze. Fiul îndurerat, către antivacciniști: „Vă disprețuiesc!” / Foto: Facebook / Hanka Horka
Publicat: 18/01/2022, 13:43

Hanka Horká, o cunoscută cântăreață de folk din Cehia, a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani, după ce s-a infectat intenționat cu COVID-19.

Hanka Horká a fost antivaccinistă și s-a infectat intenționat cu COVID-19, pentru a scăpa de vaccin, păstrând contactul cu rudele pozitive la virus, scrie italy24news.com.

Femeia a scris pe Facebook despre „revenirea la o viață normală”, după vindecarea de COVID, fără vaccin. Din păcate, Hanka Horká a suferit complicații cauzate de virus și a decedat, la doar 57 de ani.

Fiul îndurerat: „Vă disprețuiesc!”

În data de 13 ianuarie 2022, artista a anunțat că are COVID și că va depăși boala, pentru a merge din nou „la teatru, la sauna” și pentru a avea o viață socială, sfătuindu-i și pe alții să se infecteze, pentru a căpăta anticorpi.

Potrivit fiului îndurerat al cântăreței, Jan Rek, de asemenea muzician, mama sa a ales să stea acasă, deși el și tatăl erau pozitivi la COVID-19.

Pentru ei, vaccinați, boala a trecut după trei zile, în timp ce femeia s-a chinuit cinci zile cu virusul și apoi a trecut în neființă.

Jan a criticat mișcarea antivaccin și fake news-urile legate de pandemie.

„Mi-ați omorât mama. Nu va putea merge la absolvirea mea, la nunta mea sau la botezul fiului meu. Vă disprețuiesc!”, a declarat băiatul, explicând, totodată, că atât el, cât și tatăl lui au încercat să o convingă pe Hanka să se vaccineze, dar aceasta a refuzat categoric.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult