O conductă petrolieră a fost avariată în Prahova, traficul a fost restricționat din cauza pericolului de incendiu

Publicat: 28/01/2022, 15:51
Actualizat: 28/01/2022, 16:19

O avarie s-a produs la o conductă petrolieră, în zona cartierului Albert, anunță responsabilii din Prahova, astfel că, pentru a evita pericolul de incendiu, traficul rutier a fost limitat.

Sunt deversări semnificative de produs petrolier, există și pericol. Trafic restricționat pe o banda de circulație. Scurgerea este dintr-un rezervor, potrivit oficialilor.

Avaria este la o conductă magistrală de transport tiţei ce apartine Conpet și, din primele informații, nu se cunosc detalii despre cum s-a produs fisura, potrivit Republica News, care precizează că sunt 1.000 mp îmbibati cu petrol.

CONPET este o companie strategică, parte din arhitectura sistemului energetic național, fiind operatorul Sistemului Național de Transport al petrolului prin conducte.

Din anul 2002, CONPET este concesionarul activității de operare a Sistemului Național de Transport al țițeiului, gazolinei, condensatului și etanului.

Structura sintetică a acţionariatului CONPET S.A. la 30 septembrie 2021, potrivit datelor companiei, cuprinse în ultimul raportul economic transmis Bursei de Valori București:

➢ 58,7162% – Statul Român prin Ministerul Energiei;

➢ 41,2838% – Alți acționari persoane fizice și juridice.

Sistemul de transport prin conducte are o lungime de aproximativ 3.800 km, din care, în prezent, este utilizată o rețea de 3.161 km de conducte.

Știre în curs de actualizare.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult