O explozie puternică s-a produs în apropierea unei clădiri guvernamentale din Donețk

O explozie puternică s-a produs în apropierea unei clădiri guvernamentale din Donețk
O explozia puternică s-a produs în apropierea unei clădiri guvernamentale din Donețk/FOTO: duffysupply.com
Publicat: 18/02/2022, 19:03
Actualizat: 18/02/2022, 19:10

O explozie puternică s-a produs în apropierea unei clădiri guvernamentale din orașul controlat de separatiști. O mașină capcană a sărit în aer, relatează The Guardian.

Autoritățile separatiste din estul Ucrainei susțin că o mașină a fost aruncată în aer în centrul orașului Donețk.

Agenția rusă de știri Interfax a relatat că nimeni nu a fost rănit în urma exploziei.

Explozia survine în urma multiplelor avertismente din partea SUA și a altor state cu privire la un incident de „steag fals”, folosit de Rusia ca pretext pentru a justifica un atac militar asupra Ucrainei. Ea survine la câteva ore după ce liderul Republicii Populare Donețk (DNR), Denis Pușilin, a anunțat că locuitorii vor fi evacuați din oraș în regiunea Rostov din Rusia.

Pușilin a declarat că această mutare este necesară din cauza unui atac iminent al forțelor ucrainene asupra teritoriului. Guvernul pro-occidental al Ucrainei a negat vehement afirmația și spune că s-a comportat cu reținere în ciuda bombardamentelor intense de joi și vineri din teritoriul deținut de rebeli.

Liderul separatist al Republicii Populare Donețk – Denis Pushilin – a anunțat, într-un mesaj postat pe canalul său Telegram, că populația va fi evacuată, rapid, către sud-estul Rusiei, în regiunea Rostov.

Denis Pushilin a precizat că această decizie este impusă de o posibilă intervenție militară în forță a Ucrainei, acuzându-l pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că urmează să dea un astfel de ordin.

Ucraina nu intenționează să întreprindă nicio acțiune militară împotriva Donbass și Crimeei, a declarat vineri ministrul Apărării al țării, Alexey Reznikov, potrivit TASS.

„Nu avem planuri pentru nicio acțiune militară împotriva Donbass sau Crimeei. Nu credeți aceste afirmații”, a insistat el.